Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Προχωρά η εισαγγελική παρέμβαση στην κλινική του Περιστερίου - Κατασχέθηκαν έγγραφα στην έρευνα

Εξετάζεται ο πρώτος μάρτυρας

28 Απριλίου 2020 13:34
Προχωρά η εισαγγελική παρέμβαση στην κλινική του Περιστερίου - Κατασχέθηκαν έγγραφα στην έρευνα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Προχωρά η εισαγγελική παρέμβαση στην κλινική του Περιστερίου, με τον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο, που διεξάγει την έρευνα, να εξετάζει τον πρώτο μάρτυρα για όσα συνέβησαν στο μέρος.

Σε αυτή την κλινική τέσσερις ασθενείς έχουν χάσει την ζωή τους προσβεβλημένοι από κορωνοϊό και ο τελευταίος, μάλιστα, αποτελεί το 138ο θύμα του ιού και τελευταίο μέχρι αυτή την ώρα. Τον κύκλο των μαρτύρων που θα εξετάσει ο Εισαγγελικός λειτουργός ανοίγει στέλεχος του ΕΟΔΥ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κλήθηκε από τον κ. Αντωναράκο σε κατάθεση για σήμερα.

Θα ακολουθήσουν και άλλες καταθέσεις, ώστε ο Εισαγγελικός λειτουργός να σχηματίσει πλήρη εικόνα για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην κλινική ως προς την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και να καταλογίσει ενδεχόμενες, κακουργηματικού βαθμού ευθύνες για την διασπορά του ιού σε ασθενείς και προσωπικό.

Στην δικογραφία, που σχηματίζει ο κ. Αντωναράκος, περιλαμβάνονται ήδη στοιχεία ιατρικών φακέλων ασθενών κ.α. που συνέλεξε με εισαγγελική εντολή η Κρατική Ασφάλεια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ώρες πρόκειται να αναζητηθούν και άλλα στοιχεία από τα αρχεία της Κλινικής. Σύμφωνα πάντως με τους νομικούς παραστάτες της Κλινικής, στο νοσοκομείο τηρήθηκαν στο έπακρο τα μέτρα πρόληψης.

Συναγερμός για νέο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου!

Συναγερμός σήμανε για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου το μεσημέρι του Σαββάτου (25/4), όπως αναφέρεται από το ρεπορτάζ του Open. Νωρίτερα, πανικός είχε επικρατήσει με το κρούσμα σε 25χρονη Ρομά στο Ζεφύρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για έναν υπερήλικα, 100 ετών, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο «Ελπίς», όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Κορωνοϊός: Αναστολή λειτουργίας για την κλινική «Ταξιάρχαι» καλεί ο δήμαρχος Περιστερίου

Την άμεση αναστολή λειτουργίας της μονάδας Υγείας στο Περιστέρι, όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού, ζήτησε ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, ενώ σήμερα την κλινική επισκέφτηκε και ο Σωτήρης Τσιόρδας.

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους καθ' ύλην αρμόδιους να γίνουν εντατικοί έλεγχοι σε όλες τις μονάδες Υγείας που είναι εγκατεστημένες στην πόλη και να παρασχεθεί κάθε επιπλέον μέριμνα για τους ασθενείς και το προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής.

«Οι αρμόδιες κρατικές αρχές υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή λειτουργίας κάθε μονάδα, η οποία μη τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας θέτει σε κίνδυνο κατοίκους, ασθενείς και προσωπικό», αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Η υγεία των κατοίκων και των συμπολιτών μας αποτελεί το πρωταρχικό μέλημα του δήμου Περιστερίου, που καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης έχει επιστρατεύσει κάθε μέσο για την προστασία τους».

Σε συνέχεια όλων των ενεργειών του δήμου που είχαν προηγηθεί για την απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων, ο κ. Παχατουρίδης έδωσε εντολή στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες για συνεχείς και επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις της περιοχής πλησίον της κλινικής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share