Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στους 138 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατέληξε 84χρονος στο ΝΙΜΤΣ

Και αυτός από την κλινική «Ταξιάρχαι»

28 Απριλίου 2020 09:22
Στους 138 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατέληξε 84χρονος στο ΝΙΜΤΣ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στους 138 βρίσκονται οι νεκροί στην χώρα μας από κορωνοϊό, με έναν 84χρονο να καταλήγει στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Θετική, νωρίτερα, βρέθηκε για δεύτερη φορά η 31χρονη που είχε αναρρώσει από τον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο άνδρας νοσηλευόταν με σοβαρό υποκείμενο νόσημα, ενώ αποτελεί ένα ακόμα θύμα του κορωνοϊού από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Κορωνοϊός: Ακόμη ένας θάνατος στη χώρα μας - Στους 137 οι νεκροί

Ακόμα ένας θάνατοι καταγράφηκε στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού να ανέρχεται πλέον στους 137. Παράλληλα, τα νούμερα των θυμάτων και των κρουσμάτων παγκοσμίως είναι πραγματικά τρομακτικά, δείτε τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν 90χρονο με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

H μέση ηλικία των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή του από την πανδημία Covid-19, ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιοι υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Οι 36 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 2534 . Ακόμη 43 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Από αυτούς, οι 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 66.094 κλινικά δείγματα.

Ο εφιάλτης δε σταματά για τη Γαλλία: Ξεπέρασε τους 23.000 νεκρούς από κορωνοϊό

Ο εφιάλτης δε σταματά στη Γαλλία, με την χώρα να επιχειρεί μεν να γυρίσει στην κανονικότητα από τις 11 Μαΐου κι έπειτα, αλλά τον αριθμό των θανάτων να αυξάνεται για πρώτη φορά μετά από αρκετές ημέρες, ξεπερνώντας τώρα τους 23.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό.

Μετά από αρκετές ημέρες συνεχούς μείωσης των θανάτων, λοιπόν, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε αύξηση, με 437 νεκρούς. Από την πανδημία έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 14.497 άνθρωποι σε νοσοκομεία (+295 από χθες) και 8.796 (+142) σε οίκους ευγηρίας και άλλα προνοιακά ιδρύματα. Συνολικά τα θύματα από τις αρχές Μαρτίου έφτασαν τα 23.293. Αντιθέτως, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στην εντατική μειώθηκε στους 4.608 (-74).

Αύριο το απόγευμα ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ αναμένεται ότι θα παρουσιάσει στο κοινοβούλιο το σχέδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από τις 17 Μαρτίου. Η γαλλική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να επανεκκινήσει την οικονομία, χωρίς ταυτόχρονα να αναζωπυρώσει την επιδημία.

Η κρίση αποτυπώνεται εύγλωττα στα στοιχεία που αφορούν την ανεργία τη Γαλλία τον Μάρτιο, οπότε καταγράφηκε αύξηση ρεκόρ 7,1% (+246.000 άνθρωποι). Ο ΠΟΥ, παράλληλα, αναφέρει σε μια δήλωση-«βόμβα» του προέδρου του πως όχι μόνο δεν έχει τελειώσει ο εφιάλτης, αλλά τα παιδιά κινδυνεύουν.

Καθώς απομένουν δύο εβδομάδες μέχρι να αρχίσει η διαδικασία «κανονικοποίησης», πολλά ερωτήματα δεν έχουν ακόμη απαντηθεί: θα γίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες ή όχι; Τι είδους εξετάσεις θα γίνονται και σε ποιους; Θα ξανανοίξουν τα καταστήματα παντού ή ανά περιοχή; Και τι θα γίνει με τις καλοκαιρινές διακοπές;

Το Επιστημονικό Συμβούλιο που συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση στις συστάσεις του, το βράδυ του Σαββάτου, έκανε λόγο για «σταδιακή και ελεγχόμενη άρση» της καραντίνας. Πρότεινε επίσης, αντιθέτως με αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Εφόσον επαναλειτουργήσουν τα λύκεια και τα γυμνάσια, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει όλοι να φορούν μάσκες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share