Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Έκτακτη ενημέρωση για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ποια η κατάστασή του;

26 Απριλίου 2020 18:24
Έκτακτη ενημέρωση για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Έκτακτη ενημέρωση υπάρχει για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, με το ερώτημα να αιωρείται σχετικά με το αν τελικά ζει ή όχι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο της γειτονικής Νότιας Κορέας, λοιπόν, ο Κιμ όχι μόνο δεν είναι νεκρός, αλλά ζει και είναι απολύτος υγιής.

«Είναι ζωντανός και καλά», δήλωσε ο Τσουνγκ-Ιν Μούν, σύμβουλος εξωτερικής Πολιτικής της Νότιας Κορέας, σημειώνοντας ότι η θέση της Σεούλ είναι πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει πεθάνει.

Τόνισε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν μένει στην επαρχία Γουνσάν της Βόρειας Κορέας από τις 13 Απριλίου και πρόσθεσε μιλώντας στο Fox: «Δεν έχουμε παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις μέχρι στιγμής».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει… εξαφανιστεί από προσώπου γης από τις 11 Απριλίου, όταν εμφανίστηκε σε συνεδρίαση του κόμματος. Έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί, ούτε στις εκδηλώσεις για την επέτειο γέννησης του παππού του και ιδρυτή της Βόρειας Κορέας.

Θρίλερ με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν: Σε βαθύ κώμα, αναφέρει ιαπωνική εφημερίδα

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν μάχεται να κρατηθεί στη ζωή. Ενώ σήμερα, ιαπωνική εφημερίδα τον αναφέρει ως κλινικά νεκρό αφού βρίσκεται σε βαθύ κώμα.

Ο γιατρός που τον έχει αναλάβει είπε ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην εξοχή νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έσφιξε το στήθος του και έπεσε στο έδαφος. Ένας γιατρός που συνόδευε τον Κιμ πραγματοποίησε αμέσως CPR και τον πήγε σε ένα κοντινό νοσοκομείο για επείγουσα περίθαλψη.

Ο γιατρός ζήτησε επίσης ιατρική ομάδα από το Πεκίνο για βοήθεια. Στο νοσοκομείο, πριν από την άφιξη της κινεζικής ιατρικής ομάδας, ο γιατρός της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε καρδιακή χειρουργική επέμβαση, αλλά υπήρξαν επιπλοκές λόγω της παχυσαρκίας του κληρονομικού δικτάτορα και του άγχους του γιατρού.

Εν τω μεταξύ, το Reuters ανέφερε ότι το Πεκίνο έστειλε αντιπροσωπεία με επικεφαλής ένα ανώτερο μέλος του Διεθνούς Τμήματος Συνδέσμου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Η ομάδα έφυγε από το Πεκίνο την Πέμπτη για έναν απροσδιόριστο λόγο, αλλά πιστεύεται ότι παρέχει συμβουλές για την υγεία του Κιμ.

Η Daily NK, μια ιστοσελίδα που εδρεύει στη Νότια Κορέα, η οποία διευθύνεται από τους ατελείς της Βόρειας Κορέας, έσπασε την είδηση ​​την Τρίτη ότι ο Κιμ αναρρώνει από καρδιαγγειακή επέμβαση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share