Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μάχη για να κρατηθεί στην ζωή δίνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Παγκόσμια ανησυχία

21 Απριλίου 2020 07:51
Μάχη για να κρατηθεί στην ζωή δίνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ που παρακολουθούν στενά την ασιατική χώρα, αποκάλυψαν ότι ο εκκεντρικός ηγέτης φέρεται να υποβλήθηκε σε σοβαρή εγχείρηση και να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απουσίαζε από τα προ ολίγων ημέρων γενέθλια του παππού του, στις 15 Απριλίου και η απουσία του από την Πιονγιάνγκ δημιούργησε ερωτηματικά. Ο Κιμ εμφανίστηκε τελευταία φορά στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας στις 11 Απριλίου. Προς το παρόν δεν υπάρχει διάψευση ή επίσημη επιβεβαίωση από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Η αγορά στη Νότια Κορέα άνοιξε με τεράστιες απώλειες, με το εθνικό νόμισμα να κατρακυλά. Υστερα από τις προσπάθειες των Αμερικανών και του Ντόναλντ Τραμπ να χαλιναγωγήσουν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, υπήρξε μία σχετική ανακούφιση, καθώς ο Κιμ είχε ρίξει νερό στο κρασί του και είχε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας τόσο με τη Δύση, όσο και με τα γειτονικά κράτη της Νότιας Κορέας, αλλά και την Ιαπωνία.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα διατηρεί πυρηνικό οπλοστάσιο και υπάρχουν πιο ακραίοι από τον Κιμ, έχει προκαλέσει συναγερμό στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και κατ' επέκτασην σε όλον τον πλανήτη μιας και το ενδεχόμενο να αναλάβουν σκληροπυρηνικοί του καθεστώτος που επιθυμούν διακαώς να... πατήσουν το κουμπί προκαλεί μούδιασμα στον ήδη εξουθενωμένο από τον κορωνοϊό, πλανήτη.

Λύσεις υπάρχουν - Κιμ Γιονγκ Ουν: «Σκοτώστε όποιον έχει κορωνοϊό»

Κιμ Γιονγκ Ουν: Παντού στον κόσμου, κυβερνήσεις και επιστήμονες, προσπαθούν να βρουν τρόπους να σταματήσουν την διάδοση του κορωνοϊού.

Έτσι, ανάμεσα στα μέτρα που πάρθηκαν παγκοσμίως ήταν το κλείσιμο των σχολείων, των πανεπιστημίων, αθλητικών χώρων, αθλητικών εκδηλώσεων, ακόμα και ο κατ’ οίκον περιορισμός των πολιτών.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω του διαδικτύου, η Βόρεια Κορέα το… τερμάτισε στα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του ιού.

Ο Κιμ Γιουνγκ Ουν, σύμφωνα με το newstracklive.com διέταξε να σκοτώσουν δια πυροβολισμού τον πρώτο ασθενή με κορονοϊό στην χώρα, ώστε να μην μεταδόσει τον ιό σε άλλους Βορειοκορεάτες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share