Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

"Τον συνόδευσα στο νοσοκομείο χωρίς..." - Ανατριχιαστική μαρτυρία κόρης ασθενούς που νοσηλευόταν στην κλινική "Ταξιάρχαι"

Όλα όσα είπε

25 Απριλίου 2020 17:40

Σάλος έχει ξεσπάσει στο πανελλήνιο σχετικά με την κλινική "Ταξιάρχαι" στο Περιστέρι και με τον αν τηρούνταν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά τον κορωνοϊό.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της κόρης ενός ασθενούς όπου η ίδια ανέλαβε τη διακομιδή του στην εν λόγω κλινική. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως συνόδευσε τον πατέρα της χωρίς να φοράει κάποια ειδική προστατευτική στολή και δεν της απαγόρευσε κανείς την είσοδο στην κλινική.

Σημειώνεται ότι ο σύζυγος της είναι και αυτός θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο «Σωτηρία». Η ίδια υποβλήθηκε σε τεστ, όταν ο σύζυγος της εισήχθη στο νοσοκομείο, και ήταν αρνητική, αλλά πλέον φοβάται μήπως κόλλησε από τον πατέρα της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο «ασθενής μηδέν» επισκέφθηκε τρεις φορές τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας (Μ. Τρίτη, Μ. Πέμπτη και Μ. Σάββατο), έχοντας υψηλό πυρετό και συμπτώματα από το αναπνευστικό.

Αν και το πρωτόκολλο ασφαλείας για την προστασία των ασθενών και τη αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ, προβλέπει στενό έλεγχο της υγείας των νεφροπαθών που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση, τακτική θερμομέτρησή τους, αλλά και διαρκή επιφυλακή του προσωπικού για τυχόν συμπτώματα, ο ασθενής φαίνεται να «διέφυγε» της ιατρικής επιτήρησης. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία ο ασθενής θα έπρεπε να έχει απομονωθεί από την Μεγάλη Τρίτη, δηλαδή την πρώτη μέρα που βρέθηκε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, καθώς είχε εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο ασθενής τελικά υποβλήθηκε σε ακτινογραφία θώρακος το Μεγάλο Σάββατο, όπου εκεί αποκαλύφθηκε το σοβαρό πρόβλημα που είχε υποστεί στους πνεύμονές του από τη νόσο COVID-19. Πλέον ο ασθενής νοσηλεύεται σε απομόνωση στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Συναγερμός για νέο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου!

Συναγερμός σήμανε για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου το μεσημέρι του Σαββάτου (25/4), όπως αναφέρεται από το ρεπορτάζ του Open. Νωρίτερα, πανικός είχε επικρατήσει με το κρούσμα σε 25χρονη Ρομά στο Ζεφύρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για έναν υπερήλικα, 100 ετών, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο «Ελπίς», όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share