Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις με τον κορωνοϊό: Από την κλινική στο Περιστέρι και ο τρίτος νεκρός!

Τι συμβαίνει τελικά;

23 Απριλίου 2020 22:45
Ραγδαίες εξελίξεις με τον κορωνοϊό: Από την κλινική στο Περιστέρι και ο τρίτος νεκρός!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατροπή σκηνικού υπάρχει με τον κορωνοϊό και όσα συμβαίνουν στις δύο ιδιωτικές κλινικές, που βρίσκονται στο πόδι, αφού και ο τρίτος νεκρός φαίνεται πως προέρχεται από την ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι και όχι από εκείνη στο Ελληνικό, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρχε νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδιδαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και OPEN, δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, ενώ οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν έναν ακόμη νεκρό να προέρχεται από την κλινική «Κασταλία». Ωστόσο, τα νέα δεδομένα από την επίσημη ενημέρωση θέλουν και τα τρία σημερινά θύματα να προέρχονται από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου είναι 28, 11 εργαζομένοι, 13 τρόφιμοι, και τέσσερα κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός.

Ο διευθυντής της ιδιωτικής Κλινικής «Ταξιάρχαι», μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως κανείς ασθενής νοσηλευόμενος, σε άλλο τμήμα εκτός του τεχνητού νεφρού δεν έχει εμφανιστεί θετικός στον κορωνοϊό. «Όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό είναι προφανώς γιατί κάνανε μαζί αιμοκάθαρση» είπε ο κ. Κοκκινάκης.

Ο πρώτος ασθενής, ένας άνδρας που πραγματοποιούσε τακτικά αιμοκάθαρση στην Κλινική, παρουσίασε υψηλό πυρετού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Δύο ακόμη νεκροί από κορωνοϊό στην χώρα - Στους 127 το σύνολο

Ακόμη δύο νεκροί από κορωνοϊό υπάρχουν στην χώρα μας, με το σύνολο αυτή την ώρα να φτάνει στους 127, μετά την τελευταία ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, όπου είχε επιβεβαιώσει 125 θανάτους.

Αναφορικά με τον πρώτο θάνατο, ένας 87χρονος άνδρας εξέπνευσε νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ» στην Αθήνα. Ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί νωρίτερα εκεί από την κλινική «Ταξιάρχαι» όπου καταγράφηκαν 28 κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα.

Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό από την Αλεξανδρούπολη ότι κατέληξε ασθενής 74 ετών με υποκείμενο νόσημα.

Κορωνοϊός: Πάνω από 29 κρούσματα στην ιδιωτική κλινική Περιστερίου

Έγινε πριν από λίγη ώρα η επιβεβαίωση για 29 κρούσματα κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι.

Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση της διασποράς και να αποφασισθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλινική νοσηλεύονται κυρίως νεφροπαθείς ασθενείς. Στην κλινική μετέβησαν και οι κύριοι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας.

Συνολικά, έχουν ληφθεί 101 δείγματα από ασθενείς και προσωπικό και αναμένονται αποτελέσματα για δεκάδες ακόμη από αυτά, συνεπώς εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων θα είναι μεγαλύτερος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share