Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Νεκρός και στην κλινική «Κασταλία» από τον φονικό ιό

Συναγερμός!

23 Απριλίου 2020 21:14
Κορωνοϊός: Νεκρός και στην κλινική «Κασταλία» από τον φονικό ιό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νεκρός και στην κλινική «Κασταλία» υπήρξε από τον κορωνοϊό, μετά τους δύο θανάτους που είχαν σημειωθεί στην ιδιωτική κλινική του Περιστερίου, ενώ σε αυτήν του Ελληνικού σημειώνονται ουκ ολίγα κρούσματα.

Ο συναγερμός έχει σημάνει στα δύο νοσοκομεία, ενώ ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, προχώρησε στην διαταγή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Συγκεκριμένα, η κλινική Κασταλία στο Ελληνικό είναι η δεύτερη δομή υγείας με κρούσματα κορωνοϊού, ενώ στη συγκεκριμένη δομή σημειώθηκε και ένας θάνατος όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας. Στην μονάδα υγείας του Ελληνικού, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ από εκείνη τη δομή προέρχεται και ο ένας από τους 4 νεκρούς, οι οποίοι και ανακοινώθηκαν σήμερα.

Κορωνοϊός: Ακόμη 55 κρούσματα στην Ελλάδα - Έφτασαν τα 2.463 συνολικά

Ακόμη 55 κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην χώρα μας ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, με την Ελλάδα να φτάνει συνολικά στα 2.463, ενώ ο καθηγητής και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε τους 125 θανάτους, με τον τελευταίο στο Θριάσιο.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα, τα περισσότερα κρούσματα αφορούν υγειονομικές δομές. Τα 574 κρούσματα έχουν σχέση με ταξίδι και τα 1.131 με ένα ήδη γνωστό κρούσμα.

Όπως ανέφερε, 52 άτομα βρίσκονται στις ΜΕΘ με μέσο όρο τα 66 έτη και 57 έχουν βγει από αυτές. Για όσους βρίσκονται, οι 15 είναι γυναίκες και οι 37 είναι άνδρες. Το 85% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Σχετικά με τους θανόντες, οι 33 είναι γυναίκες και οι 92 άνδρες, με μέσο όρο τα 70 έτη, ενώ το 90.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Προς το παρόν, έχουν διενεργηθεί 59.241 διαγνωστικά τεστ.

Κορωνοϊός: Πάνω από 29 κρούσματα στην ιδιωτική κλινική Περιστερίου

Έγινε πριν από λίγη ώρα η επιβεβαίωση για 29 κρούσματα κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι.

Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση της διασποράς και να αποφασισθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλινική νοσηλεύονται κυρίως νεφροπαθείς ασθενείς. Στην κλινική μετέβησαν και οι κύριοι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας.

 29 κρούσματα στην κλινική στο Περιστέρι

Συνολικά, έχουν ληφθεί 101 δείγματα από ασθενείς και προσωπικό και αναμένονται αποτελέσματα για δεκάδες ακόμη από αυτά, συνεπώς εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων θα είναι μεγαλύτερος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share