Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Συγκινούν οι περιγραφές νοσοκόμας που αποκαλύπτει πως οι ασθενείς με τον ιό αποχαιρετούν τις οικογένειές τους

Συγκλονιστικό!

23 Απριλίου 2020 11:39
Κορωνοϊός: Συγκινούν οι περιγραφές νοσοκόμας που αποκαλύπτει πως οι ασθενείς με τον ιό αποχαιρετούν τις οικογένειές τους

Πώς οι ασθενείς με κορωνοϊό αποχαιρετούν τις οικογένειές τους; Κι όμως είναι αλήθεια είναι ότι το κάνουν με ένα... iPad.

Η νοσοκόμα Τζένα το βλέπει αυτό σε καθημερινή βάση αφού φροντίζει τους ασθενείς στο Εβραϊκό Ιατρικό Κέντρο Long Island στο New Hyde Park της Νέας Υόρκης και αγωνίζεται στις πρώτες γραμμές, όπως οι γιατροί και οι νοσηλευτές όλων των χωρών που δίνουν μάχη για να εξετάζουν και να σώζουν ζωές.

Η ίδια βοηθά τους άρρωστους ασθενείς στη ΜΕΘ, που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν μπορούν να έχουν τους αγαπημένους τους κοντά τους.

Εκτός από τον πόνο στην καρδιά που νιώθει με αυτά που βιώνει, η ζωή της νοσοκόμας κινδυνεύει λόγω της έλλειψης σημαντικών βοηθημάτων. Η Τζένα παραδέχεται ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει την ίδια μάσκα προσώπου για επτά βάρδιες.

«Είναι ακαθάριστο. Δεν είναι αποτελεσματικό μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, να φοράς την ίδια μάσκα », είπε στην The New York Post.

Παρακολουθήστε τη συγκλονιστική της συνέντευξη:

«Ένιωσα ότι έβγαινε η ψυχή μου...» - Συγκλονιστική εξομολόγηση 47χρονου που νίκησε τον κορωνοϊό (Video)

Για τη δική του μάχη με τον κορωνοϊό, μίλησε γιατρός της Λάρισας που κατάφερε να βγει νικητής. Ο 47χρονος γιατρός, Χαρίλαος Ταμπαθάνης, μίλησε στην εκπομπή «LiveNews» του Mega με την εξομολόγησή του να συγκλονίζει. Ενω, συναγερμός σήμανε στο Κρανίδι καθώς δυο βρέφη βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1

Φανερά καταβεβλημένος ο κ. Ταμπαθάνης τόνισε πως: «Ήταν αρκετά κουραστική και επίπονη διαδικασία». Η περιπέτεια του γιατρού άρχισε στις αρχές του μήνα όταν ανέβασε πυρετό. Αμέσως έκανε το τεστ και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο ίδιος έδωσε τα στοιχεία του στη δημοσιότητα και άμεσα ενημέρωσε όλους εκείνους που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του ώστε να τους προστατέψει.

Στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, οι ώρες του περνούν αργά και βασανιστικά. «Ήταν να βγω τη Μεγάλη Δευτέρα και ξαφνικά επειδή είχα διάφορες επιπλοκές μου το ακύρωσαν» λέει και εξομολογείται πως η κατάσταση της υγείας του ήταν τέτοια που δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί καθώς ένα από τα φάρμακα που τον βοήθησαν να ανακάμψει, είναι αυτό που χορηγήθηκε και στον βουλευτή Χρήστο Κέλλα, που νοσηλεύτηκε στο ίδιο νοσοκομείο.

«Η κατάσταση της υγείας μου επιδεινώθηκε πάρα πολύ, στην πορεία βελτιώθηκε, ήταν μια απίστευτη εμπειρία» τονίζει. «Φοβήθηκα ότι κάτι κακό θα μου συνέβαινε. Ήταν ένα συναίσθημα που δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ στη ζωή μου. Ένιωθα ότι έφευγε η ψυχή μου» είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο 47χρονος γιατρός δήλωσε πως οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του, ωστόσο θα αργήσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του, καθώς το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι εξουθενωμένο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share