Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Λάρνακα

Συναγερμός!

22 Απριλίου 2020 19:54
Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Λάρνακα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο, 25 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά της πόλης της Λάρνακας, και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου. Με τον Εγκέλαδο το πρωί να ταρακουνάει και την Κρήτη.

Σεισμός στην Κρήτη - Μόλις 2 χλμ το εστιακό βάθος

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στην Κρήτη. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή 41 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Χανίων και 32 χιλιόμετρα βόρεια από το Κολυμπάρι.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και για το λόγο αυτό έγινε έντονα αισθητός. Το εστιακό βάθος αρχικά υπολογίζεται μόλις στα δύο χιλιόμετρα. Με τον Εγκέλαδο να ταρακουνάει νωρίτερα και την Κεφαλονιά.

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ - Νέο χτύπημα του Εγκέλαδου (photo)

Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στα σύνορα Ινδίας - Μιανμάρτ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Νωρίτερα, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, ισχυρός σεισμός είχε σημειωθεί και σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά από την Ονδούρα, στην Κεντρική Αμερική.

​Το επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας καταγράφηκε 168 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αϊζάουλ της Ινδίας. Σε ό,τι αφορά το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Λομβαρδία εν μέσω... κορωνοϊού

Σεισμός χτύπησε την Ιταλία εν μέσω... κορωνοϊού και συγκεκριμένα κοντά στην πόλη Κόλι, στην περιοχή της Λομβαρδίας, με τη δόνηση να καταγράφεται στα 4,7 Ρίχτερ. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει λίγο νωρίτερα και την χώρα μας.

Ο σεισμός έλαβε χώρα στις 9.42 π.μ. τοπική ώρα (10.42 π.μ. BST) με αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι έγινε αισθητός στις επαρχίες του Μιλάνου και της Γένοβας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share