Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία και τι θα γίνει με τις μάσκες - Η απάντηση του Σωτήρη Τσιόρδα (Video)

Όλα όσα είπε

22 Απριλίου 2020 19:15
Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία και τι θα γίνει με τις μάσκες - Η απάντηση του Σωτήρη Τσιόρδα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ η συγκεκριμένη πρόταση για τα σχολεία όπως ανακοίνωσες ο Σωτήρης Τσιόδρας. Επίσης, απόλυτα ξεκάθαρος ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα περιοριστικά μέτρα.

«Έχουμε μαθηματικό μοντέλο, για να υπολογίσουμε άμεσα τις πιθανότητες διασποράς του ιού με το άνοιγμα των σχολείων» τόνισε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε: «Τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον ιό. Η κοινωνία – είπε – πρέπει να ανοίξει από τις λιγότερο ευπαθείς ομάδες, όπως τα παιδιά. Πρέπει, όμως, να αξιολογείται το εάν υπάρχει πιθανότητα έκθεσης των ευπαθών ομάδων.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συζήτησε σήμερα την επίδραση του κλεισίματος των σχολείων στην πορεία της επιδημίας, σημειώνοντας πως αυτή ήταν της τάξης του 15%. “Έχουμε τη δυνατότητα να αξιολογούμε την στρατηγική αυτή». Όλα τα μέτρα – ανέφερε – θα συνοδεύονται με αυστηρή τήρηση των ατομικών μέτρων υγιεινής: «Πρέπει να αφήσουμε στον ιό πολύ λίγες πιθανότητες να μεταδοθεί», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού θα γίνει με την χρήση μασκών σε κλειστούς χώρους, ωστόσο θα γίνονται συστάσεις για την ορθή χρήση τους. Παράλληλα, έδωσε οδηγίες για την σωστή χρήση των γαντιών, λέγοντας ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντισηπτικό, τόσο όταν τα φοράει κανείς, όσο και όταν τα αφαιρεί.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας υπογράμμισε ότι «σταδιακά, θα εκτεθούμε στον ιό». «Αποφύγαμε να νοσήσουμε όλοι μαζί και να επιβαρύνουμε το σύστημα Υγείας» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό ως μεγάλη επιτυχία. Σταδιακά, η κοινωνία πρέπει να ανοίξει, προσέθεσε, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί ο κόσμος να περιμένει ένα εμβόλιο, που μπορεί και να μην βρεθεί σύντομα ή να μην βρεθεί και καθόλου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share