Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Απόλυτος ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Τα μέτρα δε θα χαλαρώσουν μετά τις 27 Απριλίου»

Τι ανακοινώθηκε;

22 Απριλίου 2020 18:43
Απόλυτος ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Τα μέτρα δε θα χαλαρώσουν μετά τις 27 Απριλίου»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απόλυτα ξεκάθαρος ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα περιοριστικά μέτρα, τονίζοντας ότι αυτά δεν πρόκειται να χαλαρώσουν μετά τις 27 Απριλίου και ισχύουν μόνο όσα γνωρίζουμε, σχετικά με την απόφαση να ανοίξουν τα δικαστήρια.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε για το Κρανίδι και την ιχνηλάτηση που έγινε σχετικά με τα 150 κρούσματα κορωνοϊού στην δομή μεταναστών.

«Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι έχουμε πετύχει πολλά και πηγαίνουμε κοντά στον στόχο μας», είπε ξεκινώντας την ενημέρωση.

Αναφερόμενος στο Κρανίδι είπε ότι δεν έχει περισσότερα να πει μετά από όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί. Τα 177 δείγματα είναι σε φάση επεξεργασίας στα εργαστήρια και μέσα από τα αποτελέσματα θα σταθμιστούν τα μέτρα. Απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να μείνουν στο σπίτι τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου. Αυτό δεν σημαίνει πρόσθεσε ότι θα χαλαρώσουν στις 28 Απριλίου. Το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι ανοίγουν τα υποθηκοφυλακεία. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες οι συντάξεις καταβάλλονται σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Κορωνοϊός: Κανένας θάνατος στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο - 7 νέα κρούσματα

Κανένας θάνατος δε σημειώθηκε στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο από τον νέο κορωνοϊό, όπως ενημέρωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κρατώντας το σύνολο στους 121, ενώ 7 είναι τα νέα κρούσματα, φέρνοντας το σύνολο στα 2.408.

Αναφορικά με τα κρούσματα, όπως είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, το 56% αφορά άνδρες. Τα 573 έχουν σχέση με κάποιο ταξίδι, ενώ τα 1.124 αφορούν κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια ώρα, χάος επικρατεί στη Βρετανία για το ποιος είναι ο αληθινός αριθμός των νεκρών.

Άλλο ένα καλό νέο, είναι πως 55 άτομα έχουν μείνει πια στις ΜΕΘ, ενώ 51 έχουν ήδη βγει από αυτές. Από τα 55 άτομα των ΜΕΘ, ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 67 έτη, το 86% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών, οι 15 είναι γυναίκες και οι 40 είναι άνδρες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share