Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

«Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού τον χειμώνα θα είναι χειρότερο» - Σοκάρει η εκτίμηση από τις ΗΠΑ

Μας αφορά όλους!

22 Απριλίου 2020 12:46
«Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού τον χειμώνα θα είναι χειρότερο» - Σοκάρει η εκτίμηση από τις ΗΠΑ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαριστική είναι η εκτίμηση που έρχεται από τις ΗΠΑ και, συγκεκριμένα, τον διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, ο οποίος μιλώντας στην «Washington Post» τόνισε, ότι θα έρθει δεύτερο χειρότερο κύμα κορωνοϊού τον χειμώνα.

«Υπάρχει πιθανότητα η επιθετικότητα του ιού στη χώρα μας τον επόμενο χειμώνα να είναι χειρότερη από αυτό που περνάμε τώρα. Και όταν το λέω αυτό σε άλλους, δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ. Εννοώ πως θα συμπέσει η επιδημία της γρίπης με εκείνη του κορωνοϊού το ίδιο χρονικό διάστημα», σημείωσε, ενώ στην χώρα η «μαύρη» λίστα των νεκρών μεγαλώνει.

Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού τον χειμώνα θα είναι χειρότερο

Όπως εξήγησε, αυτό θα δυσχεράνει κατά πολύ την κατάσταση αφού το εθνικό σύστημα υγείας θα πρέπει να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και τα δύο. Και, μπορεί ο ιός της γρίπης να μην βρίσκεται αυτή την περίοδο σε έξαρση, όμως ήδη στις ΗΠΑ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 168 παιδιά, σύμφωνα με το Κέντρο. Σύμφωνα με τον Ρέντφιλντ, η ταυτόχρονη δράση γρίπης και κορωνοϊού θα σήμαινε υπερκορεσμό στα νοσοκομεία, με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται.

Όσον αφορά στην άρση του lockdown, ο Ρέντφιλντ δήλωσε πως οι διαδηλώσεις και οι εκκλήσεις να «ανοίξει» η οικονομία δεν βοηθούν. Μάλιστα, κάλεσε τους κρατικούς αξιωματούχους να επενδύσουν στην «επόμενη ημέρα» και πάνω σε αυτό να δουλέψουν τους επόμενους μήνες, επιμένοντας στην τήρηση αποστάσεων και στην κλιμάκωση διεξαγωγής τεστ και ιχνηλάτησης επαφών των κρουσμάτων.

«Θα χρειαστούμε πολύ καιρό για να επιστρέψουμε στις κανονικές ζωές μας» - Αποκαλύψεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη για τον κορωνοϊό

Αποκαλύψεις πραγματοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω της OPEN, με τον Υπουργό Ανάπτυξης να τονίζει, ότι θα κάνουμε πολύ καιρό, για να επιστρέψουμε στις κανονικές μας ζωές, ακόμη κι αν σύντομα αρχίσουν να αίρονται τα μέτρα περιορισμού, με την Κυβέρνηση ήδη να ξεκινά από τις 27 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε, ότι κατανοεί πως μπορεί να μην αρέσουν στον κόσμο τα μέτρα και να μη θέλει να περιορίζεται, αλλά ο βασικός στόχος είναι να κερδίσουμε τον κορωνοϊό.

«Η ζωή που θυμόμαστε προ κορωνοϊού θα κάνει πολύ καιρό να επιστρέψει» τόνισε, σημειώνοντας πως θα πρέπει να βρεθεί το εμβόλιο και να γίνει μαζικός εμβολιασμός, ενώ και όταν θα έχουν αρχίσει να αίρονται τα μέτρα θα εφαρμόζονται κανόνες ασφαλείας, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά.

Εξήγησε πάντως πως δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει ταυτόχρονη άρση μέτρων σε όλη τη χώρα, κάθε περιοχή μπορεί να έχει τον δικό της ρυθμό.

Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως το τι θα συμβεί κανείς δεν το ξέρει, αλλά θα έχουμε προφανώς ζημιά ύφεσης, διευκρινίζοντας πως η εκ περιτροπής εργασίας δεν είναι για πάντα, είναι για όσο κρατά η κρίση και η καραντίνα.

Σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις όταν ανοίξουν τα καταστήματα και πρόσθεσε πως οι επιχειρηματίες που θέλουν να πληρώσει το υπουργείο τους τόκους των ενήμερων δανείων τους μπορούν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα του υπουργείου. Ο μόνος όρος, όπως είπε, είναι να διατηρήσουν τους ίδιους εργαζόμενους έως τον Δεκέμβριο του 2020. «Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε κάθε μέτρο που χρειάζεται» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τα μέτρα της κυβέρνησης απέδωσαν καθώς ενώ στις αρχές Μαρτίου υπήρξαν πολλές απολύσεις, μετά τα μέτρα δεν υπήρξε καμία.

«Η δική μου αίσθηση είναι πως τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα απ ό,τι νομίζουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα voucher των 600 ευρώ στους επιστήμονες, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως επελέγη αυτή η λύση επειδή υπήρχαν κονδύλια διαθέσιμα στο ΕΣΠΑ και πως η λίστα των ΚΕΚ είναι η ίδια με αυτή που ήταν εγκεκριμένη και επί ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share