Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Μεγαλώνει η "μαύρη λίστα" - Ξεπέρασαν τους 45.000 οι νεκροί

Τραγωδία δίχως τέλος

22 Απριλίου 2020 07:27
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Μεγαλώνει η
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στις ΗΠΑ με τη "μαύρη λίστα" των νεκρών από κορωνοϊό να παρουσιάζει δραματική αύξηση, αφοί τα θύματα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 45.000. Παράλληλα, δραματική παραμένει η κατάσταση και στη Γαλλία αφού μέσα σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 531 νέοι θάνατοι, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα όπου έχει επιβεβαιωθεί ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2: είναι τετραπλάσιος από αυτόν της Ισπανίας, της χώρας που ακολουθεί στον κατάλογο. Παγκοσμίως, οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια χθες Τρίτη, ενώ στη Βόρεια Αμερική εντοπίζεται περί το ένα τρίτο των κρουσμάτων.

Οι θάνατοι από την ασθένεια COVID-19 αυξήθηκαν κατά 2.600 και πλέον στις ΗΠΑ χθες Τρίτη, ενώ ορισμένες πολιτείες δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει απολογισμούς.

Στο Νιού Τζέρσι, στην Πενσιλβάνια και στο Μίσιγκαν ανακοινώθηκαν οι βαρύτεροι απολογισμοί θυμάτων μέχρι σήμερα, με πάνω από 800 νεκρούς σε καθεμία από τις τρεις πολιτείες. Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, καταγράφηκαν 481 νέοι θάνατοι.

Ο υψηλότερος αριθμός θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκε την 15η Απριλίου, όταν είχαν φθάσει τους 2.806.

Τα κρούσματα μόλυνσης στις ΗΠΑ πλέον ξεπερνούν τα 809.000 (+23.000).

Τα νέα κρούσματα μοιάζουν να μειώνονται αυτή την εβδομάδα, καθώς δεν ξεπερνούν τα 30.000 τις τελευταίες τρεις ημέρες. Ο υψηλότερος αριθμός επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 είχε καταγραφεί την 4η Απριλίου, όταν είχαν ανέλθει σε 35.392.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι θα χρειαστεί να αυξηθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις για να αρθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ιδίως η εντολή προς τους Αμερικανούς να μείνουν σπίτι. Αυτό, εξηγούν, είναι απολύτως απαραίτητο για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του εξαιρετικά μολυσματικού ιού. Τα μέτρα, που παρέλυσαν την αμερικανική οικονομία, πρόσθεσαν πάνω από 22 εκατομμύρια ανθρώπους στις τάξεις των ανέργων.

Η Νέα Υόρκη, όπου καταγράφονται σχεδόν οι μισοί θάνατοι ασθενών στη χώρα, υιοθετεί πολύ επιφυλακτική προσέγγιση ως προς την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και των σχολείων.

Τη Δευτέρα, η πόλη της Νέας Υόρκης τόνισε πως οι συναυλίες και όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που προσελκύουν πλήθη θα ακυρωθούν έως τουλάχιστον τον Ιούνιο. Αντίθετα, πολιτείες όπως η Τζόρτζια και η Νότια Καρολίνα ήδη χαλαρώνουν τα μέτρα που είχαν λάβει.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share