Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρήνος: Πέθανε ο δημοσιογράφος Ηλίας Μιχάλος

Θλίψη στον χώρο

22 Απριλίου 2020 10:37
Θρήνος: Πέθανε ο δημοσιογράφος Ηλίας Μιχάλος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνος ξέσπασε στον χώρο της δημοσιογραφίας, αφού σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Μιχάλος, μία από τις πιο ιστορικές μορφές του χώρου με σπουδαία πορεία στον Τύπο, αλλά και τον χώρο της συγγραφής.

Την ανακοίνωση για το θάνατό του εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, με τον άλλοτε συντάκτη του «Βήματος», της «Καθημερινής», της «Ελευθεροτυπίας» και αρκετών ακόμη σπουδαίων Μέσων, να αφήνει πίσω του σημαντικό έργο. Προ ημερών, μια άλλη σημαντική μορφή, ο Ρίζος Ψύλλος, είχε πεθάνει.

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του παλαίμαχου συναδέλφου Ηλία Μιχάλου, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή του Πάσχα, σε ηλικία 90 ετών.

Ο Ηλίας Μιχάλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1930. Την επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1959 στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ». Στη συνέχεια εργάστηκε στο «Βήμα» και μετέπειτα στην «Καθημερινή», μέχρι το 1967 και τη διακοπή της κυκλοφορίας της εφημερίδας, λόγω του πραξικοπήματος.

Μετά τη μεταπολίτευση, εργάστηκε στις εφημερίδες «Χρήμα», «Πρωινή Ελευθεροτυπία», «Ελευθεροτυπία» και σε περιοδικά, απασχολούμενος ως συντάκτης ύλης.

Συνεργάστηκε, επίσης, με εκδοτικούς οίκους ως κειμενογράφος. Συνέγραψε και εξέδωσε δοκίμια και ποιητικές συλλογές, μεταξύ των οποίων: «Περιπέτεια», «Για έναν νέο ανθρωπισμό», «Φως και σκιά», «Σχόλια στον εικοστό αιώνα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένειά του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια τη δημοσιογραφία».

Σοκ με τον Φίλιππο Καμπούρη: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω εγκεφαλικού

Σοκ προκαλεί στον χώρο της δημοσιογραφίας το γεγονός, ότι ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, Φίλιππος Καμπούρης, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και βρέθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (18/4) στο νοσοκομείο.

Ο παρουσιαστής αισθάνθηκε πόνο και μούδιασμα στην αριστερή πλευρά του προσώπου του και η σύζυγός του Άννα Συνούλη κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. O δημοσιογράφος έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, η κατάστασή του είναι σταθερή και έχει βγει από την εντατική. Προ ημερών, επίσης, έφυγε από τη ζωή ο Ρίζος Ψύλλος.

Στην εκπομπή «Ευτυχείτε» στο Open μίλησε η σύζυγος του Φίλιππου Καμπούρη για το εγκεφαλικό επεισόδιο που πέρασε ο παρουσιαστής και την κατάσταση της υγείας του:

«Είναι αρκετά καλύτερα, τον είχαν βάλει σε μονάδα αυξημένης φροντίδας, τον έβγαλαν τώρα. Θα φύγουμε σε δύο μέρες. Διερευνούν την αιτία. Ναι μεν είχε υψηλή πίεση 21 όταν έγινε, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς την αιτία, ακόμα. Είχαμε φάει τη μαγειρίτσα, παίζαμε ένα επιτραπέζιο και 40 λεπτά μέτα την Ανάσταση έγινε! Σηκώθηκε απότομα από το τραπέζι κράταγε την αριστερή του πλευρά, είχε στραβώσει το στόμα του και μου λέει "Αννα πάρε το 166 γιατί παθαίνω ή εγκεφαλικό ή έμφραγμα". Κάθεται στον καναπέ, του παίρνω την πίεση, είχε 21. Δεν περιγράφεται αυτό που μας συνέβη, από καμία πλευρά».

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share