Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το Πάσχα της «καραντίνας»: Ψήσιμο του οβελία στις ταράτσες με αέρα... κορωνοϊού - Πόλη «φάντασμα» η Αθήνα (Video)

Πρωτόγνωρες εικόνες

19 Απριλίου 2020 17:46
Το Πάσχα της «καραντίνας»: Ψήσιμο του οβελία στις ταράτσες με αέρα... κορωνοϊού - Πόλη «φάντασμα» η Αθήνα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Παράλληλα, σε ισχύ είναι από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τα αυστηρότερα μέτρα μετακίνησης για την απαγόρευση της κυκλοφορίας τις μέρες του Πάσχα.

Οι Έλληνες, σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, ψήνουν το αρνί, το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι φέτος στις ταράτσες και τα μπαλκόνια των σπιτιών τους, χωρίς φίλους και συγγενείς αλλά μόνο με τα μέλη των οικογενειών τους, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Βέβαια το ψήσιμο το οβελία έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, και με την πολύτιμη συμβολή του καλού καιρού.

Στο μεταξύ η εικόνα που παρουσιάζει από το πρωί η εικόνα της Αθήνας είναι αυτή της έρημης πόλης.«Βλέπουμε μια άδεια Αθήνα. Μόνο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κινούνται» τόνισε νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Προ των πυλών η πρώτη άρση των μέτρων - Οι 4 ημερομηνίες «κλειδιά»

Έτοιμη για τις πρώτες ανακοινώσεις σχετικά με την μερική άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία είναι η κυβέρνηση, με πιθανή ισχύ από τις 5 Μαΐου και μετά. Ενώ, ένα αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει μέσα από ένα απλό και ευανάγνωστο γράφημα γιατί η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από την Ισπανία και την Ιταλία στα κρούσματα του κορωνοϊού και στους θανάτους

Ο πρώτος περιορισμός, που θα αρθεί μέσα στον Μάιο, είναι, όπως όλα δείχνουν, ο τελευταίος, που επιβλήθηκε: αυτός της μετακίνησης. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα των μικρών εμπορικών καταστημάτων και στη συνέχεια των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως καφετέριες και εστιατόρια.

Οι 4 ημερομηνίες-κλειδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις ημερομηνίες-κλειδιά για πιθανή άρση των μέτρων είναι:

  • 4η Μαΐου: Επαναλειτουργία καταστημάτων και χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις
  • 11η Μαΐου: Ανοίγει ο δρόμος για τη σταδιακή επιστορεφής τα σχολεία,. Με προτεριαότητα την Γ’ Λυκείου
  • Μέσα Μαΐου: Θα αρχίσουν να ανοίγουν οι πόρτες σε μπαρ και εστιατόρια
  • Αρχές Ιουνίου: Θα αρχίσουν να λειτουργούν τα ξενοδοχεία και οι πτήσεις

Σκέψεις για υποχρεωτική χρήση μάσκας

  1. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις κάθε έξοδος να γίνεται υπό την προϋπόθεση της χρήσης μάσκας.
  2. Τις προηγούμενες εβδομάδες, οι μάσκες βρέθηκαν αρνητικά στο προσκήνιο για κακή ή υπερβολική χρήση από τους πολίτες. Πλέον, οι ειδικοί συμφωνούν ότι η χρήση τους επαναπροσδιορίζεται στη φάση της άρσης των μέτρων.
  3. Βασικά σημεία του θα είναι η φυσική αποστασιοποίηση των 2 μέτρων, η ατομική υγιεινή σε κάθε χώρο εργασίας και ο έλεγχος για την τήρηση όλων όσα προβλέπονται.
  4. Στο πλαίσιο αυτό, θα καταγραφούν αλλαγές, πχ. στον αριθμό των εισερχόμενων στα εμπορικά καταστήματα, στις υποχρεώσεις του εργοδότη έναντι των εργαζομένων για τα μέτρα προστασίας τους, στον αριθμό των πελατών στα εστιατόρια ή στα καφέ.
  5. Τα τραπεζοκαθίσματα θα εμφανιστούν και πάλι, ωστόσο θα είναι σημαντικά μειωμένος ο αριθμός τους, ώστε να τηρείται η απαιτούμενη απόσταση.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share