Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα για τη μετακίνηση - Μέχρι πότε;

Μέχρι και 1000 ευρώ το πρόστιμο

18 Απριλίου 2020 21:50
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα για τη μετακίνηση - Μέχρι πότε;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ισχύ τέθηκαν από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τα αυστηρότερα μέτρα μετακίνησης για την απαγόρευση της κυκλοφορίας τις μέρες του Πάσχα, που αποφάσισε η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού.

Από το Μεγάλο Σάββατο στις 9 το βράδυ και έως την Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα, δηλαδή Δευτέρα προς Τρίτη, επεκτείνεται σε όλη την χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4, θα ελέγχεται ενδελεχώς και επιμελώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη την χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα. Καταχρηστική και παραπειστική της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Παράλληλα, 5.000 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα είναι στους δρόμους . Θα κάνουν ολονύχτια μπλόκα - με τη συμβολή drone και ελικοπτέρων με προβολείς νυκτός – και θα ελέγχουν όλο το 24ωρο κάθε όχημα προκειμένου να αποτρέψουν μετακινήσεις το βράδυ της Ανάστασης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε μέσω της συνέντευξής του στην Καθημερινή της Κυριακής ότι τα μέτρα θα χαλαρώσουν από τον Μάιο, σταδιακά, εφόσον δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή και αυτές είναι οι 4 επικρατέστερες ημερομηνίες για την άρση.

Το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού, είναι τσουχτερό και ανέρχεται σε 1.000 ευρώ για κάθε άτομο. Σύμφωνα με παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και αυτόφωρο, με το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου. Οι έλεγχοι σε ταράτσες και ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών θα γίνονται παρουσία εισαγγελέων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share