Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Συγκλονιστικές στιγμές στον Πανάγιο Τάφο: Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον άδειο Ιερό Ναό της Αναστάσεως (Video)

Στις 18:00 στην Αθήνα - Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

18 Απριλίου 2020 15:39
Συγκλονιστικές στιγμές στον Πανάγιο Τάφο: Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον άδειο Ιερό Ναό της Αναστάσεως (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κλίμα κατάνυξης αλλά και με αυστηρά μέτρα λόγω κορωνοϊού, έγινε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στην Ιερουσαλήμ. Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στις 18:00 στην Αθήνα με ειδική πτήση, ωστόσο δεν θα διανεμηθεί στους πιστούς.

Πώς θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Στον τρόπο που θα φτάσει το Άγιο Φως στην Αθήνα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί:

  • Αεροσκάφος της Aegean θα αναχωρήσει για το Ισραήλ. Σε αυτό θα επιβαίνει μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός μαζί με έναν βοηθό του.
  • Δεν θα κατεβούν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Θα λάβουν το Άγιο Φως από αυτοκίνητο του Ελληνικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα που θα το φέρει απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο.
  • Το αεροσκάφος θα επιστρέψει από το Τελ Αβιβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  • Το Άγιο Φως θα υποδεχθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάχος και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.
  • Θα γίνει μια λυτή υποδοχή στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 17 άτομα, χωρίς κόκκινα χαλιά και μεγάλες μπάντες.
  • Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί για φύλαξη στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα και δεν θα διανεμηθεί πουθενά.

«Για εμάς αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας», «θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό», «δεν θα διανεμηθεί το Άγιο Φως», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Βλάσσης.

Κορωνοϊός: Κλειστές για τους πιστούς μέχρι τις 28/4 οι εκκλησίες

Κλείνει τις εκκλησίες μέχρι τις 28/4 για τους πιστούς η Κυβέρνηση, η οποία θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε περίπτωση συνωστισμού σε αυτές λόγω του Πάσχα, σε ακόμη μια προσπάθεια για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να δημοσιευθεί ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας σήμερα 16 Απριλίου που αποφασίζεται η παράταση των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας. Νωρίτερα, ένα απίστευτο «σαφάρι», όπως μπορείτε να δείτε εδώ, είχε εξαπολύσει η ΕΛΑΣ σε κοιμητήρια και ναούς.

Έτσι, οι πιστοί καλούνται να παραμένουν στο σπίτι και να μην προσέρχονται στις εκκλησίες, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστατης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share