Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ - Νέο χτύπημα του Εγκέλαδου (photo)

Συναγερμός!

16 Απριλίου 2020 15:50
Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ - Νέο χτύπημα του Εγκέλαδου (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στα σύνορα Ινδίας - Μιανμάρτ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Νωρίτερα, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, ισχυρός σεισμός είχε σημειωθεί και σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά από την Ονδούρα, στην Κεντρική Αμερική.

​Το επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας καταγράφηκε 168 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αϊζάουλ της Ινδίας. Σε ό,τι αφορά το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Λομβαρδία εν μέσω... κορωνοϊού

Σεισμός χτύπησε την Ιταλία εν μέσω... κορωνοϊού και συγκεκριμένα κοντά στην πόλη Κόλι, στην περιοχή της Λομβαρδίας, με τη δόνηση να καταγράφεται στα 4,7 Ρίχτερ. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει λίγο νωρίτερα και την χώρα μας.

Ο σεισμός έλαβε χώρα στις 9.42 π.μ. τοπική ώρα (10.42 π.μ. BST) με αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι έγινε αισθητός στις επαρχίες του Μιλάνου και της Γένοβας.

Σεισμός στη Μυτιλήνη

Σεισμό μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), σημειώθηκε στις 06:59, στη Μυτιλήνη. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει χθες το απόγευμα και τον Βόλο.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χλμ. σύμφωνα με το EMSC. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, 54 χλμ. δυτικά της πόλης της Μυτιλήνης.

Σεισμός κοντά στην Πτολεμαΐδα

Σημειώθηκε σεισμός 4,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Πτολεμαΐδα ενώ έγινε αισθητός σε Κοζάνη, Βέροια, Καστοριά και Φλώρινα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χλμ. Ανατολικό – βορειοανατολικά της Πτολεμαΐδος. Μάλιστα είναι ο δεύτερος σεισμός που χτυπάει την χώρα μας μέσα σε 24 ώρες, αφού χθες σημειώθηκε ακόμα ένα στην Κόρινθο.

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ (photo)

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με την υπηρεσία Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει το πρωί και την Τουρκία

Ειδικότερα, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης καταγράφηκε περίπου 196 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Νήσου Ραούλ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εκδοθεί καμία προειδοποίηση για τσουνάμι.

Τμήματα της Νέας Ζηλανδίας βρίσκονται στο λεγόμενο Δαχτυλίδι της Φωτιάς, μια σειρά από ηφαίστεια γύρω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου συμβαίνει περίπου το 90% των σεισμών στον κόσμο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share