Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποια μαγαζιά θα είναι ανοικτά Κυριακή του Πάσχα; Αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων για τις επόμενες ημέρες

Προσοχή!

16 Απριλίου 2020 12:54
Ποια μαγαζιά θα είναι ανοικτά Κυριακή του Πάσχα; Αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων για τις επόμενες ημέρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για τις επόμενες ημέρες, έως την Κυριακή του Πάσχα, ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ενώ, μία νέα επιστημονική έρευνα-σοκ έρχεται να ταράξει ακόμη πιο πολύ τους ειδικούς σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του κορωνοϊού

Ωράριο καταστημάτων τη Μεγάλη Παρασκευή

Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι υπεραγορές τροφίμων, δηλαδή τα σούπερ μάρκετ, θα λειτουργήσουν από τη 1 μ.μ. έως τις 7 μ.μ.. Τα υπόλοιπα καταστήματα των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί με κρατική απόφαση, θα είναι ανοικτά έως τις 9 μ.μ..

Ωράριο καταστημάτων το Μεγάλο Σάββατο

Το Μεγάλο Σάββατο, όλα τα καταστήματα θα είναι ανοικτά έως τις 8 μ.μ. Κλειστά θα είναι τα καταστήματα των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Τι θα γίνει την Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα, στην πλειονότητά τους τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Ανοικτοί, ωστόσο, θα είναι οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία, οι οποίοι θα λειτουργήσουν κανονικά σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Ιταλία και Ισπανία παίρνουν το ρίσκο: Αυτά τα καταστήματα ανοίγουν παρά τον κορωνοϊό

Μπορεί η Ιταλία και η Ισπανία να έχουν πληρωθεί, όπως λίγες χώρες έως τώρα στον πλανήτη από τον κορωνοϊό, σημειώνοντας μια πρωτοφανή τραγωδία, αλλά παρά το γεγονός, ότι μετρούν από 20.000 και 17.000 θανάτους αντίστοιχα, οι Κυβέρνήσεις αποφάσισαν να ξεκινήσουν την άρση των περιοριστικών μέτρων, ανοίγοντας συγκεκριμένα καταστήματα.

Σήμερα (13/4), Ισπανοί αστυνομικοί μοίραζαν μάσκες στο Μετρό, καθώς εργάτες σε εργοστάσια και οικοδομές επέστρεψαν σήμερα στην εργασία τους, παρότι ο εφιάλτης μοιάζει να επιστρέφει στην χώρα.

Από την Τρίτη (14/4) η Ιταλία θα επιτρέψει το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων και των καταστημάτων παιδικών ρούχων.

Πιο αναλυτικά στην Ισπανία επιστρέφουν στις εργασίες τους εκτός από τους εργάτες και όσοι εργάζονται στην απολύμανση, στην ασφάλεια, στις τηλεπικοινωνίες και στα τελωνεία.

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί στους εργαζόμενους είναι να μην μοιράζονται εργαλεία, μάσκες και γάντια και να κρατούν αποστάσεις 2 μέτρων.

Μπαρ, εστιατόρια, καφέ και νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά για εβδομάδες.

Στην Ιταλία η γενική απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 3 Μαΐου και μόνο συγκεκριμένα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν. Ωστόσο, στην Ιταλία δεν θα ανοίξουν τα εργοστάσια, ενώ κάποιες περιοχές αρνούνται να δεχτούν το άνοιγμα έστω και των λίγων αυτών επιχειρήσεων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share