Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 102 οι νεκροί στη χώρα μας - Κατέληξε η 86χρονη στην Αλεξανδρούπολη

Έχουν ξεπεράσει τις 2.000 τα κρούσματα

15 Απριλίου 2020 10:56
Κορωνοϊός: 102 οι νεκροί στη χώρα μας - Κατέληξε η 86χρονη στην Αλεξανδρούπολη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στους 102 ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα μας αφού πριν λίγη ώρα κατέληξε η 86χρονη που νοσηλευόταν στην Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα επιβεβαιώθηκε και το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Καρδίτσα.

Την Μεγάλη Τρίτη είχε αφήσει την τελευταία του πνοή μια 96χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας τα κρούσματα στην Ελλάδα έχουν φτάσει τα 2.170 με 76 ασθενείς να είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου στην Ελλάδα (R0) έχει μειωθεί και πλέον είναι κάτω από 1, δηλαδή ένας ασθενής μολύνει λιγότερους από έναν υγιή.

Κορωνοϊός Μύκονος: Επιστρέφει στο νησί η 42χρονη που ήταν το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Την επιστροφή της 42χρονης αγιογράφου στη Μύκονο ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές του νησιού. Η 42χρονη ήταν το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί κι έπειτα από 10 ημέρες νοσηλείας στο Νοσοκομείο "Σωτηρία" η περιπέτεια της υγείας της είχε αίσιο τέλος. Ωστόσο, πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Καρδίτσα.

Η ίδια, μέσα από το προφίλ της στο Facebook, μίλησε για τον εφιάλτη του Covid -19 και τα όσα έζησε στις δέκα ημέρες νοσηλείας της στο «Σωτηρία», όπου έδινε την πιο σκληρή μάχη της ζωής της αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Μου πήρε αρκετό καιρό να καταλάβω πως τα συναισθήματά της καθημερινότητάς μου αντικατέστησαν αριθμοί, 98 νεκροί, 31 νέα κρούσματα δύο χάπια χλωροκίνη καθημερινά, 2 μέτρα απόσταση από τον άλλον, 8:00-20:00 απαγόρευση κυκλοφορίας, δυο επιβάτες σε κάθε αυτοκίνητο και ένα σωρό άλλες απαγορεύσεις. Ποτέ δεν ήμουν καλή στα μαθηματικά. Πάντοτε ζωγράφιζα για όλα τα παιδιά στην τάξη μου, για να μου λύνουν τις ασκήσεις και τα προβλήματα που μας έβαζαν. Αυτή τη φορά η αγάπη όλων σας και οι προσευχές σας με βοήθησαν να λύσω ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα που που έχω αντιμετωπίσει. Ο Χριστός και η Παναγία ήταν στο πλάι μου, οι γιατροί στο «Σωτηρία» και η άμεση αντίδραση του κέντρου υγείας, με βάζουν σήμερα στο αεροπλάνο επιστροφής στο νησί, έχοντας ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ του κορωνοϊού. Όσα λόγια και να γράψω, είναι λίγα για να σας δείξω πως αισθανόμουν διαβάζοντας τις ευχές σας. Στα όνειρα μου ζωγράφιζα για όλους εσάς. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Υ.Γ: Δεν έχει καμιά σημασία ποιος μετέδωσε σε ποιον τον ιό και με ποια σειρά. Σημασία έχει να είμαστε εδώ όλοι υγιείς»

Αεροδιακομιδή σε ειδική κάψουλα

Η γνωστή αγιογράφος της Μυκόνου ήταν το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid -19 στο νησί των ανέμων. Η επιβεβαίωση ήρθε το βράδυ της 4ης Απριλίου, όταν μετά το τεστ στο οποίο υπεβλήθη τα αποτελέσματα του Ινστιτούτου Παστέρ, έδειξαν ότι είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Μάλιστα, η όλη διαδικασία ακολουθήθηκε μετά από συμπτώματα που εμφάνισε, αλλά και την ιχνηλάτηση επαφών του πρώτου κρούσματος, της 69χρονης γυναίκας από την Άνω Μερά.

Η γνωστή αγιογράφος, κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στην Αθήνα και η διακομιδή της στο νοσοκομείο «Σωτηρία» έγινε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα σε ειδική κάψουλα για λόγους ασφαλείας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share