Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο κορωνοϊός "χτύπησε" και την Καρδίτσα - Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα

Πρόκειται για έναν 48χρονο

15 Απριλίου 2020 09:36
Ο κορωνοϊός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός "χτύπησε" και την Καρδίτσα καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην περιοχή όπου πρόκειται για έναν άντρα 48 ετών. Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει στη Λάρισα έπειτα από τη διαδικασία ιχνηλάτησης της 18χρονης Ρομά που βρέθηκε θετική στον ιό, δείτε εδώ πόσα άτομα βρέθηκαν θετικά.

Ο 48χρονος αναμένεται να μεταφερθεί στη Λάρισα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Είναι το πρώτο κρούσμα που επιβεβαιώνεται στο νομό της Καρδίτσας, καθώς ήταν ένας από τους πέντε Νομούς που μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν είχε κρούσματα.

Λόγω του ότι ο 48χρονος χρησιμοποίησε το ΚΤΕΛ για να επιστρέψει, αναμένεται να γίνει ιχνηλάτηση, όπως και στο οικείο περιβάλλον του.

Ανακοίνωση "βόμβα" από καθηγητή λοιμωξιολόγο: "Θα παραμείνει ίσως και μετά το 2022 ο κορωνοϊός..."

Ο καθηγητής λοιμοξιωλόγος κ. Γώγος εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ κι έκανε μια ανακοίνωση που σόκαρε τους πάντες λέγοντας πως σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραμείνει τουλάχιστον έως το 2022. Παράλληλα, εχθές ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως σταδιακά ο κορωνοϊός φθίνει στη χώρα μας, δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση του.

«Θα εξαρτηθεί από την αντοχή του, το πώς θα αλλάζει. Μπορεί να μείνει σαν δεύτερη γρίπη μέχρι το 2022» είπε ο κ. Γώγος, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

«Πιθανόν να είναι ο κορωνοϊός ως μια δεύτερη μικρότερης έκτασης επιδημία για την οποία θα πρέπει να έχουμε το νου μας. Δεν αποκλείεται καθόλου να περπατάνε μαζί με τη γρίπη» συμπλήρωσε ο κ. Γώγος.

«Έχουμε ένα κενό μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Θέλουμε να βγούμε να λειτουργήσουμε στην κοινωνία αλλά να μην μπούμε στο ίδιο λούκι».

Στόχος μας, εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είναι να μειωθεί στο ελάχιστο ο επιπολασμός του ιού διευκρινίζοντας ότι συλλογική ανοσία με τα μέτρα που εφαρμόζουμε είναι δύσκολο να έχουμε.

«Από αυτά που σκεφτόμαστε και υπολογίζουμε αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να είναι πάνω από 5% η συλλογική ανοσία» πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι «αυτό που επιθυμούμε είναι 20% έως 30% του πληθυσμού να έχει ανοσία».

Όσον αφορά, τέλος, τα μέτρα εκτίμησε ότι «από τα πρώτα θα είναι η άρση περιορισμών των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας» και θα ακολουθήσουν «τα πιο μικρά και μετά τα πιο μεγάλα καταστήματα».

«Με την απόκτηση ανοσίας μπορεί να μειωθεί η ένταση των συμπτωμάτων ή να τροποποιούνται και να έχουμε περισσότερα κρούσματα γαστρεντερολογικής φύσεως» είπε ακόμα ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολόγίας.

Μιλώντας, τέλος, για το καλοκαίρι είπε ότι θα πρέπει «να φροντίσουμε να έχουμε τις αποστάσεις. Θα είναι ένα μέτρο που θα παραμείνει» ενώ για τις μάσκες απάντησε ότι «θα χρειαστεί να φοράμε όταν έχουμε στενές επαφές όχι στην παραλία αλλά θα το ξαναδούμε και ως επιτροπή του υπ. Υγείας».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share