Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Φοβόμαστε...Ο ιός είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο - Αν κάποιος χρειαστεί αναπνευστήρα...» - Ανατριχιάζει με την περιγραφή του Έλληνας γιατρός (Video)

Συγκλονίζει

14 Απριλίου 2020 10:29
«Φοβόμαστε...Ο ιός είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο - Αν κάποιος χρειαστεί αναπνευστήρα...» - Ανατριχιάζει με την περιγραφή του Έλληνας γιατρός (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζει με την περιγραφή του για τον κορωνοϊό ο Έλληνας γενικός χειρουργός, Γιώργος Νεραντζάκης λέγοντας: «Θα ήταν ψέματα να σας πω ότι δεν φοβόμαστε. Ένας ανόητος μόνο δε φοβάται, αλλά είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε».

Οι ασθενείς παραμένουν σε καραντίνα, μακριά από οποιοδήποτε οικείο τους πρόσωπο. Ο γιατρός χρειάστηκε να γίνει αυτόπτης μάρτυρας μιας συναδέλφου του που δέχθηκε στα επείγοντα τον ίδιο της τον άνδρα, οποίος δεν τα κατάφερε στην άνιση μάχη με τον κορωνοϊό. Επίσης, η περιγραφή ενός 25χρονου ασθενούς με κορωνοϊό συγκλονίζει λέγοντας χαρακτηριστικά πώς από ένα απλό πονοκέφαλο οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Ο γιατρός ισχυρίζεται ότι αν κάποιος ασθενής χρειαστεί αναπνευστήρα δύσκολα επιβιώνει. Επικροτεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα, αλλά συνιστά να μην εφησυχάζουμε γιατί όπως λέει μία σπίθα μπορεί να αναζωπυρώσει τη φωτιά.

Στην εντατική υπάρχουν 464 κλίνες, σχεδόν όλες γεμάτες με ασθενείς που νοσούν, με την πλειοψηφία των γιατρών στο νοσοκομείο να έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό αλλά επιστρέφουν στο καθήκον.

H νέα απεικόνιση του κορωνοϊού: «Γραπώνεται» στο ανθρώπινο σώμα - Το αντίδοτο κρύβεται...»

Οι Κινέζοι επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες με την ανάλυση της δομής του κορωνοϊού. Στις εικόνες απεικονίζεται εκ νέου ο θανατηφόρος ιός, σύμφωνα με τους Κινέζους επιστήμονες. Μέσα στη δομή του κρύβεται το αντίδοτο, λένε. Με τον Νικόλας Σύψας, καθηγητή Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, να δηλώνει πως έρχονται ευχάριστα νέα για ένα φάρμακο που φαίνεται πως φέρνει αποτελέσματα κατά του κορωνοϊού

«Μας πήρε 30 ώρες για να εκτυπώσουμε ένα τρισδιάστατο μοντέλο της δομής του κορωνοϊού σε ασθενή. Εστιάζουμε στη μόλυνση των πνευμόνων, συνήθως επηρεάζει το κάτω μέρος των πνευμόνων» εξηγεί επιστήμονας.

Ο κορωνοϊός «γραπώνεται» στο ανθρώπινο σώμα

Στον τριδιάστατο χάρτη απεικονίζεται η πρωτεΐνη-άγκιστρο του ιού, η οποία «γραπώνεται» στα κύτταρα των ασθενών, με περίπου τετραπλάσια ισχύ σε σχέση με εκείνη του προηγούμενου κορωνοϊού που προκάλεσε τη νόσο SARS, το 2002-2003. «Είναι ένας ιός που θα στοιχειώσει για καιρό το ανθρώπινο είδος μέχρι να έχουμε όλοι ένα εμβόλιο για να μας προστατεύσει» σημείωσε ο δρ. Ντέιβιντ Ναμπάρο.

«Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει διαρκείς βλάβες»

Οι γιατροί φοβούνται πως ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει διαρκείς βλάβες σε όλο το σώμα, μία ανησυχία που είχε αποκαλύψει στο κεντρικό δελτίο του Star ο Έλληνας καθηγητής του ΜΙΤ, Μανώλης Κέλλης. «Οι άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τον ιό σύμφωνα με μελέτες θα έχουν προβλήματα στους πνεύμονες για όλη τους τη ζωή μετά» είχε πει ο κ.Κέλλης.

Ο κορωνοϊός είναι δύο φορές πιο μεταδοτικός σύμφωνα με νέα μελέτη

Ο Covid-19 ίσως είναι δύο φορές πιο μεταδοτικός απ΄ ότι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες σύμφωνα με μελέτη Aμερικανών ερευνητών στη Oυχάν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share