Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Σκηνές «κόλασης» στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης - Γιατροί αναζητούν χώρους για τις σορούς (Video)

Συγκλονίζουν οι εικόνες

14 Απριλίου 2020 08:46
Κορωνοϊός: Σκηνές «κόλασης» στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης -  Γιατροί αναζητούν χώρους για τις σορούς (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκηνές «κόλασης» έρχονται από τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης με την κατάσταση να είναι απελπιστική. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αναζητούν χώρους για τους χιλιάδες ασθενείς αλλά και για τις σορούς εκείνων που χάνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Η Νέα Υόρκη είναι μακράν η πλέον πληγείσα πολιτεία στις ΗΠΑ, καταγράφοντας 10.056 θανάτους από τον φονικό ιό, από την αρχή της πανδημίας.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

«Ο κορωνοϊός είναι σαν την πυρκαγιά, μπορεί να υπάρξει αναζωπύρωση» - Προειδοποίηση από Ελληνίδα καθηγήτρια επιδημιολογίας

Η κυρία Βάνα Σύψα, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών προειδοποίησε για τον κορωνοϊό λέγοντας: «Είναι σαν την πυρκαγιά, μπορεί να υπάρξει αναζωπύρωση». Ενώ, στη Βρετανία «ραγίζει» καρδιές η μοναδική ιστορία ενός βρέφους μόλις έξι μηνών από το Λίβερπουλ που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό μετά από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Σύψα, το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή που η χώρα μας έχει μπει στην «καθοδική» περίοδο και ο περιορισμός της πανδημίας βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο, είναι τι θα γίνει την επόμενη ημέρα και σε πώς τα μέτρα θα μας βοηθήσουν, ώστε τα κρούσματα που θα προκύπτουν να είναι διαχειρίσιμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δείχνουν οι έρευνες και τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο ρυθμός μετάδοσης του ιού στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Πιο αναλυτικά, ενώ στην αρχή της πανδημίας ένα κρούσμα του κορωνοϊού μπορούσε να μολύνει κατά μέσο όρο δύο άτομα, πλέον το ποσοστό αυτό έχει πέσει κάτω από ένα άτομο.

Τι θα γίνει με την άρση των περιοριστικών μέτρων

Όσον αφορά την άρση των περιοριστικών μέτρων, η κα Σύψα αναφέρει ότι η κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού δεν έχει φτάσει ακόμα στο κατάλληλο επίπεδο ώστε να αρθούν τα έκτακτα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων ενέχει τον κίνδυνο αύξησης κρουσμάτων. Σκοπός όμως είναι να υπάρχει μετάδοση διαχειρίσιμη από το ελληνικό σύστημα Υγείας και οι ισορροπίες είναι λεπτές. Η επιδημία είναι σαν μια πυρκαγιά, μια μικρή εστία μπορεί να προκαλέσει αναζωπύρωση», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Σύψα.

Τέλος, η κα Σύψα αναφέρθηκε και στο πότε αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες αναμένεται να είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν, στα πλαίσια άρσης των περιοριστικών μέτρων, καθώς τα παιδιά και οι γονείς τους δε διατρέχουν τόσο μεγάλο κίνδυνο λόγω ηλικίας. Ωστόσο, οι σχέσεις που έχουν με τις ευπαθείς ομάδες, όπως είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες, δημιουργούν ερωτηματικά για την ασφάλειά τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share