Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

6 μηνών βρέφος θετικό στον κορωνοϊό μετά από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς - Η δραματική ιστορία της μικρής Έριν (Video)

«Ραγίζει» καρδιές

14 Απριλίου 2020 07:52
6 μηνών βρέφος θετικό στον κορωνοϊό μετά από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς - Η δραματική ιστορία της μικρής Έριν (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Βρετανία «ραγίζει» καρδιές η μοναδική ιστορία ενός βρέφους μόλις έξι μηνών από το Λίβερπουλ που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό μετά από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Ενώ, στον εγχώριο χώρο πανικός επικρατεί στην Ξάνθη, με ένα μωρό 15 μηνών να βρίσκεται θετικό στον κορωνοϊό σε οικισμό Ρομά, μένοντας μαζί με τους γονείς του στο Δροσερό.

Η Έριν Μπέιτς γεννήθηκε μόλις 2.380 κιλά πάσχοντας από μία καρδιακή πάθηση που απαιτούσε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Η μικρή Έριν ωστόσο βγήκε νικήτρια και κατάφερε να αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα που επηρέασαν την τραχεία της, έχοντας πιθανότητες να ανακάμψει.

Δυστυχώς, όμως, η μικρή Έριν διαγνώσθηκε με κορωνοϊό την περασμένη Παρασκευή και πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο παίδων Alder Hey, στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Σύμφωνα με την Daily Mail, το μωρό έχει συνδεθεί CPAP (μηχάνημα συνεχούς πίεσης στους αεραγωγούς). Στο πλευρό της Έριν βρίσκεται η μητέρα της, ενώ ο πατέρας της είναι σε απομόνωση στο σπίτι της οικογένειας δηλώνοντας «τρομοκρατημένος» από τους ανθρώπους που εξακολουθούν α παραβιάζουν τους κανόνες του lockdown.

«Οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην παίρνουν στα σοβαρά αυτή την επιδημία και αυτό με ενοχλεί», δήλωσε ο πατέρας του βρέφους και συνέχισε: «Ακόμη και προτού μπούμε σε lockdown, όταν πηγαίναμε σε ένα σούπερ μάρκετ ήμασταν ανήσυχοι γιατί η κόρη μας είναι επιρρεπείς στους ιούς. Αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν καμία αντίληψη προσωπικού χώρου».

Το ζευγάρι δήλωσε ότι απέκτησε την Έριν μετά από δέκα χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών και αφού τους είπαν ότι μπορεί να μην καταφέρουν να κάνουν παιδιά. Ωστόσο, η μικρή αντιμετώπισε μία σειρά από ιατρικά προβλήματα που την οδήγησαν σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς τον Δεκέμβριο και χρήση μηχανήματος CPAP.

«Είναι ζωντανή μόνο χάρη στο προσωπικό του Alder Hey, τους γιατρούς και τις νοσοκόμες», δήλωσε ο πατέρας της Έριν τονίζοντας ότι πιστεύει ότι το μωρό του είναι παραμένει στη ζωή επειδή οι νοσοκόμες θέλουν να την βοηθήσου να γίνει καλύτερα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share