Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αισιοδοξία στη Γαλλία: Ακόμη 561 θάνατοι από κορωνοϊό σε ένα 24ωρο

Μειώνεται ο αριθμός

12 Απριλίου 2020 21:35
Αισιοδοξία στη Γαλλία: Ακόμη 561 θάνατοι από κορωνοϊό σε ένα 24ωρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αισιοδοξία συνεχίζει να υπάρχει στη Γαλλία, με ακόμη 561 άτομα να χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό στην χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα οι 315 ήταν σε νοσοκομεία, αριθμός σημαντικά μειωμένος σε σύγκριση με τους 605 της περασμένης Δευτέρας. Είναι επίσης ο μικρότερος αριθμός θανάτων σε νοσοκομεία μέσα σε μία ημέρα από τις 29 Μαρτίου.

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, παρατηρείται επίσης μείωση του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται στην εντατική. Σήμερα είναι 6.845, δηλαδή 35 λιγότεροι, «μια πολύ ελαφρά μείωση», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση. Στην Ιταλία, παράλληλα, υπάρχει επίσης ελπίδα για την αναχαίτιση του ιού με λιγότερους θανάτους ανά 24ωρο.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τα νοσοκομεία ανέρχεται στα 95.403 ενώ στους οίκους ευγηρίας και άλλα κοινωνικά και νοσηλευτικά ιδρύματα υπάρχουν 37.188 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα.

«Δε θα επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα» - «Μαύρα» μαντάτα από καθηγητή για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι προειδοποιήσεις συνεχίζονται σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, με καθηγητή από τη Βρετανία να αναφέρει, ότι θα αργήσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο Άνταμ Κουτσάρσκι του London School of Hygiene and Tropical Medicine προφανώς κάνει λόγο για την Βρετανία, ωστόσο σχεδόν ίδια περιοριστικά μέτρα έχουν επιβληθεί σε πολλές χώρες του κόσμου με πάνω από 3 δισ. ανθρώπους να περιλαμβάνονται σε αυτά.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο BBC, τα πράγματα δεν θα επιστρέψουν ξαφνικά στην προ κορωνοϊού κατάσταση. Δείτε, παράλληλα, ποιες είναι οι τελευταίες αποφάσεις για το ζήτημα στην Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε ξαφνικά να επανέλθουμε στο φυσιολογικό, αυτό θα οδηγούσε σε μια νέα έκρηξη των κρουσμάτων» λέει ο επιστήμονας.

«Πρέπει να μειωθούν οι λοιμώξεις κατά 60-70%. Αν πάρουμε πίσω τώρα το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης, θα πρέπει να φέρουμε κάτι άλλο στη θέση του, ώστε να μην επιδεινωθεί πάλι η κατάσταση. Γιατί ο βασικός κανόνας δεν θα αλλάξει: Όποιος έχει τον ιό, κολλάει κατά μέσο όρο άλλους 3».

Σχετικά με τους ελέγχους, ο Kucharski ανέφερε πως το να γίνονται μαζικά και σε περισσότερους ανθρώπους απ’ ότι τώρα θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού.

Αυτό όπως λέει θα σήμαινε ότι εντοπίζονται εγκαίρως τα κρούσματα, και άρα απομονώνονται δεν μολύνουν άλλους ανθρώπους.

Αν γινόταν αυτό θα σήμαινε ότι δε θα χρειαζόμασταν σκληρά μέτρα περιορισμού. Ωστόσο ακόμα και με τα μαζικά τεστ, θα πρέπει να μειώσουμε κατά 60-70% τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, για να περιοριστεί κατά πολύ η εξάπλωση του ιού.

Τα μαζικά τεστ από μόνα τους δεν φτάνουν για να επαναφέρουν τη ζωή στο προ κορωνοϊού στάδιο.

Ένας άλλος τρόπος δράσης όπως λέει ο Kucharski, είναι το να ενισχυθεί η θωράκιση για τις ευπαθείς ομάδες. Αντί δηλαδή να γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού παντού, να γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί ο κίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες.

Όπως λέει τα περιοριστικά μέτρα βοηθούν στο να μην γεμίζουν οι ΜΕΘ, αλλά το ίδιο ίσως θα μπορούσε να κάνει και τακτική θωράκισης των ευπαθών ομάδων, ακόμα κι αν ο κορονοϊός εξαπλωνόταν σε άλλους, πιο νέους και υγιείς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share