Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Η παραλία είναι μόνο για δημότες αν…» - Έκτακτη ανακοίνωση για τη μαρίνα Φλοίσβου

Τι ισχύει;

12 Απριλίου 2020 16:41
«Η παραλία είναι μόνο για δημότες αν…» - Έκτακτη ανακοίνωση για τη μαρίνα Φλοίσβου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκτακτη ανακοίνωση εκδόθηκε για τη μαρίνα Φλοίσβου, με το Δήμαρχο Φαλήρου να είναι ενοχλημένος από το γεγονός, ότι η παραλία «βούλιαξε» χθες (11/4) από κόσμο, αναφέροντας τελικά πως θα είναι ανοικτή υπό προϋποθέσεις για τους δημότες.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, το 95% των πολιτών που πήγαν το απόγευμα του Σαββάτου στην παραλία του Φλοίσβου μπορεί να είχαν τα απαραίτητα χαρτιά, αλλά αρκετοί εξ αυτών ήταν από άλλες περιοχές της Αττικής, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Παλαιό Φάληρο».

Ο κ. Φωστηρόπουλος τόνισε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα ζητήσει να υπάρχει έλεγχος στις εισόδους, ώστε να έχουν πρόσβαση μόνο οι δημότες της περιοχής. Ο δήμαρχος Φαλήρου εξήγησε ότι από το πάρκο Φλοίσβου μέχρι την Εδέμ, η παραλία Φλοίσβου έχει μήκος ενάμιση χιλιόμετρο. Συνεπώς, σε όλο το μήκος της θα πρέπει να βρίσκονται 300 πολίτες ταυτόχρονα, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. «Αν περπατάνε δύο άτομα ανά 10 μέτρα, θα έπρεπε να είναι συνολικά 300, όχι 300 άτομα ανά 200 μέτρα!», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη δύο νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Στους 98 το σύνολο

Ακόμη δύο νεκροί από κορωνοϊό σημειώθηκαν στην χώρα μας το μεσημέρι της Κυριακής (12/4), με το συνολικό απολογισμό να φτάνει τους 98. Ο εφιάλτης, παράλληλα, επανέρχεται στην Ισπανία.

Δύο άνδρες, συγκεκριμένα, κατέληξαν στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το συνολικό απολογισμό των θυμάτων από τον φονικό ιό στην Ελλάδα και φτάνοντάς τον κοντά στο «μαύρο φράγμα» των 100.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο ηλικιωμένους 85 και 88 ετών οι οποίοι είχαν αμφότεροι υποκείμενα νοσήματα.

Από χθες το απόγευμα, η χώρα μετράει 5 νεκρούς, αφού όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, τρεις συμπολίτες μας έφυγαν από τη ζωή σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, το βράδυ του Σαββάτου.

Το πρώτο θύμα, 60 ετών, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη μετά τη διακομιδή του από την Πτολεμαΐδα στις 3 Απριλίου. Ο 60χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία έπασχε από καρκίνο, ενώ ο 61χρονος που νοσηλευόταν επίσης στο ίδιο νοσοκομείο στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ήταν, κατά πληροφορίες, πρώτην καπνιστής.

«Η Ελλάδα θα φτάσει τους 400 θανάτους από κορωνοϊό μέχρι…» - Ινστιτούτο από τις ΗΠΑ μας προειδοποιεί

Προειδοποιητική είναι η εκτίμηση που έρχεται από Ινστιτούτο των ΗΠΑ, αναφέροντας πως σε όχι μακρινό χρονικό διάστημα, η Ελλάδα θα φτάσει τους 400 θανάτους από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο ΙΗΜΕ (Institute of Health Metrics and Evaluation) του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, ένα από τα πιο σημαντικά στον τομέα της υγείας, η κορύφωση των ημερησίων θανάτων πιθανόν να είναι στις 21 Απριλίου, όταν και προβλέπονται 13 θάνατοι. Στη συνέχεια προβλέπεται μια βαθμιαία μείωση μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου. Δείτε και το υπέροχο βίντεο, που κυκλοφορεί στην χώρα μας με αφορμή την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Με βάση την τελευταία ανανέωση του με ελληνικά δεδομένα στις 10 Απριλίου, το μοντέλο προβλέπει ότι έως το τέλος του Μαΐου οι συνολικοί θάνατοι θα έχουν φθάσει τους 400. Ο αριθμός 400 θεωρείται μια μέση πρόβλεψη, με το εύρος της πιθανής τιμής να κυμαίνεται από 264 έως 635 νεκρούς.

Ως πιθανότερη ημερομηνία που τα νοσοκομεία της Ελλάδας θα δεχθούν την κορύφωση της πίεσης τους από περιστατικά Covid-19 θεωρείται η 20ή Απριλίου. Προβλέπεται ότι στην κορύφωση θα χρειασθούν έως 107 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας για νοσηλεία ασθενών με τη νόσο και συνολικά 424 νοσοκομειακές κλίνες για τα λιγότερο σοβαρά περιστατικά. Με βάση αυτή την εκτίμηση, το Ινστιτούτο προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη σε κλίνες ΜΕΘ στην Ελλάδα ακόμη και στην κορύφωση της κρίσης.

Οι ανωτέρω προβλέψεις, σύμφωνα με το ΙΗΜΕ, βασίζονται στην εκτίμηση ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα διατηρηθούν στη χώρα μας έως τον Μάιο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share