Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πολλά κρίνονται το Πάσχα - Πιθανότητα για άρση των μέτρων τον Ιούνιο

Τι σκέφτονται στην Κυβέρνηση;

11 Απριλίου 2020 09:03
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πολλά κρίνονται το Πάσχα - Πιθανότητα για άρση των μέτρων τον Ιούνιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα σενάρια που αφορούν την πιθανή άρση, ή και αυστηροποίηση των μέτρων για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην χώρα μας δεν είναι λίγα, αν και τις τελευταίες ώρες αρκετά είναι αυτά, που κάνουν λόγο για άρση των μέτρων προς τον Ιούνιο, ενώ αρκετά θα κριθούν από την κίνηση που θα υπάρξει το Πάσχα και τη συμπεριφορά των πολιτών εκείνο το διάστημα.

Για το Πάσχα, βέβαια, η κατάσταση είναι απλούστατη. Αν τα μέτρα περιορισμού τηρηθούν και συμπολίτες μας δεν θελήσουν να φύγουν με κάθε τρόπο εν όψει του Πάσχα, «σπάζοντας» την καραντίνα για να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και δεν κινδυνέψει η δημόσια υγεία από την εξάπλωση του κορωνοϊού, τότε δε θα αργήσει η εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος εξόδου από τα μέτρα. Δείτε και ποιο είναι το πλάνο για την καραντίνα στη Λάρισα.

Επομένως, όλα θα κριθούν από το πώς θα συμπεριφερθούν οι πολίτες το Πάσχα. Δηλαδή, είτε οι κόποι που όλοι κάνουμε θα χαθούν, είτε όλοι μαζί θα αποτελέσουμε την ευχάριστη έκπληξη της Ευρώπης. Αν γίνει αυτό τότε γρήγορα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

«Μπορεί να εκφράσει την πίστη του ο καθένας μόνος του, με τα πολύ αγαπημένα του πρόσωπα και να παραμείνουν όλοι μαζί στο σπίτι» αναφέρουν υπουργοί της Κυβέρνησης, ενώ θετικά είναι και τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, που ενισχύουν τη θέληση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, που θέλουν να απαλλαγούν γρήγορα από τον κορωνοϊό.

Πιθανότητα να γίνουν αμέσως οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να διεξαχθούν απευθείας οι πανελλαδικές εξετάσεις και να μην ανοίξουν ξανά για τη φετινή χρονιά. Ούτως ή άλλως, η ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης την Πέμπτη από το υπουργείο Παιδείας, επίσης, φανερώνει πως το ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά πιθανό και όλοι, καθηγητές, μαθητές και γονείς, οφείλουν να είναι έτοιμοι γι’ αυτό.

Όπως διαμηνύουν οι αρμόδιοι, όλα εξαρτώνται από τις εισηγήσεις των ειδικών της υγείας. Και από αυτές τις εισηγήσεις θα κριθεί και ο ακριβής χρόνος των πανελλαδικών εξετάσεων, με το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας να είναι η διεξαγωγή τους όσο το δυνατόν πιο κοντά στον προγραμματισμένο χρόνο. Είτε, δηλαδή, στα τέλη Ιουνίου είτε στις αρχές Ιουλίου. Όμως, εάν χρειαστεί, αναλόγως με την εξέλιξη της πανδημίας, θα γίνουν και το Σεπτέμβριο. Το μόνο βέβαιο είναι – πάντα σύμφωνα με όσα λέγονται από το υπουργείο Παιδείας – πως δεν υπάρχει θέμα μη διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

Τι σημαίνει η επέκταση του επιδόματος των 800 ευρώ

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, με τελευταίες του δηλώσεις, προανήγγειλε ουσιαστικά την επέκταση του επιδόματος των 800 ευρώ. Κάτι τέτοιο ίσως να αποπνέει και το μήνυμα, ότι δε θα ξεμπερδέψουμε γρήγορα από τα περιοριστικά μέτρα.

Αν το επίδομα καλύψει μέχρι και το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου τις ανάγκες των εργαζομένων, τότς σημαίνει πως είναι αρκετά πιθανό να αρθούν το καλοκαίρι τα μέτρα. Ίσως να μην πρόκειται για την τωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας και σταδιακά να χαλαρώνουν τα μέτρα μέχρι τότε, αλλά το σίγουρο πως δε θα… τελειώσουν μέσα σε μια μέρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share