Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023

Χαμόγελο του Παιδιού: Γονική αρπαγή τετράχρονου στην Ηλιούπολη

Συναγερμός

11 Απριλίου 2020 00:10
Χαμόγελο του Παιδιού: Γονική αρπαγή τετράχρονου στην Ηλιούπολη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Χαμόγελο του Παιδιού προχώρησε σε Amber Alert, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, για τετράχρονο που έχει πέσει θύμα γονικής αρπαγής στην Ηλιούπολη.

Η μητέρα του Γιαννακούλη Αχιλλέα-Αλέξη προέβη σε αυτοδικία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού, αρνούμενη να επιστρέψει τον ανήλικο στον πατέρα του.

Υπάρχουν ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι πιθανόν η ζωή του παιδιού βρίσκεται σε κίνδυνο, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Amber Alert για δύο αδέλφια στην Αμαλιάδα - Ο πατέρας δεν τα επιστρέφει στη μητέρα τους!

Αmber Alert εκδόθηκε για την αρπαγή από τον πατέρα τους των αδελφών Ελισάβετ-Μαρία και Ραφαέλα-Γιοζεφίν Σταθοπούλου, 9 και 4 ετών αντίστοιχα, από την περιοχή της Αμαλιάδας. Δείτε και την είδηση της 77χρονης που βρέθηκε νεκρή από φωτιά στο σπίτι της.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Στις 4-7-2019, ο πατέρας των ανήλικων αδερφών Ελισάβετ-Μαρίας και Ραφαέλας-Γιοζεφίν Σταθοπούλου, 9 & 4 ετών αντίστοιχα, προέβη σε αυτοδικία, αρνούμενος να επιστρέψει τις ανήλικες στη μητέρα τους.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε στην ενεργοποίηση του Amber Alert σήμερα 13/3/2020, κατόπιν της από 12/3/2020 εντολής Ανακριτή Αμαλιάδας.

Η Ελισάβετ-Μαρία έχει ύψος 1.20 μ., έχει κανονικό βάρος, έχει μαύρα μαλλιά και καφέ μάτια.

Η Ραφαέλα-Γιοζεφίν έχει ύψος 0.90 μ., είναι αδύνατη, έχει ξανθά μαλλιά και καφέ μάτια.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

amber alert στην Αμαλιάδα

Θρίλερ στην Κρήτη: Καταπλακώθηκε από τρακτέρ 41χρονος άνδρας - Σώθηκε από θαύμα!

Σοβαρή περιπέτεια για 41χρονο άνδρα στον Μαγουλά Οροπεδίου Λασιθίου στην Κρήτη, αφού καταπλακώθηκε την Πέμπτη (12/3) από τρακτέρ και χάρη στη βοήθεια και την ανθρωπιά διασωστών που ήταν εκτός υπηρεσίας μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο καθώς τραυματίστηκε σοβαρά. Δείτε τι συνέβη με τον 55χρονο που βρέθηκε νεκρός στο χωράφι του.

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου κ.Τερζάκη: «πρόκειται για πολυτραυματία που βρίσκεται σε βαριά κατάσταση και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο τραυματίας, όπως αναφέρει το neakriti.gr, έχει κακώσεις και σταδιακά θα γίνει η αφύπνισή του. Στη συνέχεια θα πρέπει να χειρουργηθεί».

θρίλερ με άνδρα που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Τον έσωσε η… ανθρωπιά

Το γεγονός όμως ότι σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής δεν υπάρχει προσωπικό για να καλύψει όλες τις βάρδιες του ΕΚΑΒ φέρνει στο προσκήνιο όχι μόνο τις τραγικές ελλείψεις αλλά και το γεγονός ότι κόντρα στις δυσκολίες και την επέλαση του κορωνοϊού υπάρχουν ακόμη εργαζόμενοι που με ανθρωπιά και πίστη στο καθήκον σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Δραματική είναι η αφήγηση της Δ.Χ που είναι κάτοικος της περιοχής, τη στιγμή που φτάνει στο σημείο και αντικρίζει τον τραυματία. Όπως αναφέρει στο neakriti.gr:

«Η γειτόνισσα ξανακαλεί (το ΕΚΑΒ) και η απάντηση είναι πως σήμερα το απόγευμα στο Οροπέδιο Λασιθίου δεν υπάρχει κάλυψη βάρδιας από το προσωπικό. Τον χάνω... λιποθυμά! Του φωνάζω , να με ακούσει, να τον βγάλω από τον λήθαργο.. ανοίγει τα μάτια, με παρακαλάει να του δώσω νερό , καίγεται λέει, κακό σημάδι αυτό, τον ξαναχάνω...

Ασθενοφόρο.. πουθενά Θα έρθει από το Ηράκλειο... Από το Ηράκλειο???? Τον χάνω..... Έχει λιποθυμήσει όμως αναπνέει.! Προσπαθώ να σκεφτώ ψύχραιμα. Οροπέδιο Λασιθίου... μικρή κοινωνία, γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας.... Καλώ υπάλληλο του τομέα ΕΚΑΒ Τζερμιάδων στο προσωπικό του τηλέφωνο. Εκτός υπηρεσίας . Του εξηγώ την κατάσταση... Ακούω μόνο... "Ερχόμαστε" Και ήρθαν.... αμέσως ,χωρίς να είναι υπηρεσία... Χωρίς να έχουν υποχρέωση... Δουλεύοντας ούτως ή άλλως όλο το χρόνο με τόσες δυσκολίες. Άφησαν τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, πήραν το ασθενοφόρο και ήρθαν. Έτσι από Φιλότιμο.»

Όπως είναι φυσικό η αγωνία των κατοίκων είναι έντονη καθώς αν κάτι συμβεί και δεν υπάρχει βάρδια ασθενοφόρου ο χρόνος είναι αδυσώπητος και μπορεί να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.

«Έχω και δικαίωμα να αισθάνομαι ασφάλεια, κάτι που δεν συμβαίνει»

Όπως αναφέρει η Δ.Χ. Επέλεξα να ζήσω στο οροπέδιο Λασιθίου και να μεγαλώσω εδώ τα παιδιά μου. Δικαίωμα μου... Όμως έχω και δικαίωμα να αισθάνομαι ασφάλεια κάτι που δεν συμβαίνει.... Απογεύματα χωρίς ασθενοφόρο... Λόγω έλλειψης προσωπικού? Κέντρο υγείας χωρίς τους απαιτούμενους ιατρούς..? Που ? Στο οροπέδιο Λασιθίου...Στο μέρος που οχτώ μήνες τον χρόνο κατακλύζουν 2.500 άνθρωποι καθημερινά! Συγχαρητήρια στους δύο υπαλλήλους του τομέα ΕΚΑΒ που παρότι δεν είχαν καμία υποχρέωση, έτρεξαν να βοηθήσουν... Έτσι... Από Φιλότιμο.... Ο Θεός να τους έχει καλά.... Για να είμαστε και εμείς καλύτερα. Όμως, πάντα θα βασιζόμαστε στο φιλότιμο των υπαλλήλων? Ελπίζω να αλλάξουν άμεσα αυτές οι καταστάσεις...».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share