Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Φωτιά στη Λαχαναγορά στου Ρέντη

Συναγερμός!

8 Απριλίου 2020 22:43
Φωτιά στη Λαχαναγορά στου Ρέντη
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στη Λαχαναγορά του Ρέντη. Επίσης, χαμός επικράτησε και στη Γερμανία, αφού φωτιά ξέσπασε στο Ανάκτορο του Βερολίνου, όπου πραγματοποιούνται εργασίες ανακατασκευής

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κατάστημα εντός της Λαχαναγοράς. Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της φωτιάς.

Φωτιά σε δάσος κοντά στο Τσερνόμπιλ: Επικίνδυνη αύξηση της ραδιενέργειας - 16 φορές υψηλότερο από το κανονικό (Video)

Η Ουκρανία ανέφερε σήμερα μια αύξηση της ραδιενέργειας, λόγω μιας δασικής φωτιάς που ξέσπασε την προηγούμενη, στη ζώνη αποκλεισμού που περιβάλλει τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, όπου το 1986 σημειώθηκε το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. «Υπάρχουν άσχημες ειδήσεις: η ραδιενέργεια είναι υψηλότερη από το κανονικό στο επίκεντρο της φωτιάς», δήλωσε στο Facebook ο Εγκορ Φιρσόφ, επικεφαλής της υπηρεσίας οικολογικής επιθεώρησης. Ενώ, αυτό είναι το μοναδικό προϊόν που παράγεται στο Τσέρνομπιλ

Ο Φιρσόφ συνόδευσε το μήνυμά του με βίντεο που δείχνει έναν μετρητή Γκάιγκερ (για την ανίχνευση και μέτρηση της ακτινοβολίας) που εμφανίζει επίπεδο ραδιενέργειας 16 φορές υψηλότερο από το κανονικό. Οι φλόγες εισέβαλαν σε περισσότερα από 1.000 στρέμματα της δασικής έκτασης που βρίσκεται γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό, περίπου εκατό χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, του Κιέβου.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων είχαν διαβεβαιώσει αρχικά σήμερα ότι δεν υπήρχε αύξηση της ραδιενέργειας, αφότου είχαν κάνει λόγο χθες για «δυσκολίες» στις προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν την καταστροφή λόγω μιας αύξησης της ραδιενέργειας σε ορισμένα σημεία. Οι αρχές δήλωσαν ότι οι γύρω κοινότητες δεν κινδύνευαν.

Δύο αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και εκατό πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς. Ο αντιδραστήρας Νο 4 του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ εξερράγη στις 26 Απριλίου 1986 μολύνοντας, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, έως και τα τρία τέταρτα της Ευρώπης.

Μετά την καταστροφή αυτή, οι αρχές εκκένωσαν την περιοχή απομακρύνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και ένα τεράστιο έδαφος, που κάλυπτε περισσότερα από 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έμεινε εγκαταλειμμένο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ τρεις ακόμη αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου συνέχισαν να λειτουργούν μετά την τραγωδία. Ο τελευταίος σταμάτησε να λειτουργεί το 2000, σηματοδοτώντας το τέλος κάθε βιομηχανικής δραστηριότητας στο Τσερνόμπιλ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share