Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Χαμός στη Γερμανία: Πυρκαγιά στο Ανάκτορο του Βερολίνου!

Τι συνέβη;

8 Απριλίου 2020 12:22
Χαμός στη Γερμανία: Πυρκαγιά στο Ανάκτορο του Βερολίνου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαμός επικρατεί στη Γερμανία, αφού φωτιά ξέσπασε στο Ανάκτορο του Βερολίνου, όπου πραγματοποιούνται εργασίες ανακατασκευής, με την πυροσβεστική να αναλαμβάνει δράση, έχοντας ανακοινώσει έναν τραυματία. Την ίδια ώρα, ο κορωνοϊός μαστίζει την χώρα.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η πυροσβεστική υπηρεσία αναφέρει ότι έβγαινε καπνός από οικοδημικά υλικά και λέβητες, προσθέτοντας ότι ένα άτομο τραυματίστηκε, ενώ στην περιοχή βρίσκονται 80 μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Ουκρανία - Τσερνόμπιλ: Τριπλασιάστηκε σε έκταση η φωτιά - Φόβοι για την ραδιενέργεια

Σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης βρίσκεται η Ουκρανία, μιας και η έκταση της δασικής πυρκαγιάς κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ τριπλασιάστηκε σε έκταση, φθάνοντας τα 350 στρέμματα, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, η υπηρεσία ανέφερε ότι η έκταση της πυρκαγιάς ήταν μόνο 100 στρέμματα. Δύο ελικόπτερα Mi-8 και ένα αεροσκάφος An-32P έχουν εμπλακεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Εβδομήντα δύο τόνοι νερού έχουν ήδη ριφθεί στη φωτιά. Πρόσθετες δυνάμεις έκτακτης ανάγκης από την περιοχή Zhitomir της Ουκρανίας στάλθηκαν στην περιοχή.

Πάντως, η ουκρανικής υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, διαβεβαιώνει ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας στο Κίεβο και την περιοχή του Κιέβου "είναι φυσιολογικά και σε κανονικά επίπεδα" διαψεύδοντας ότι η πυρκαγιά, που ξεκίνησε το Σάββατο, προκάλεσε έκλυση ραδιενέργειας πάνω από το κανονικό. Η αύξηση της ραδιενέργειας θα μας απασχολήσει και ειδικά την χώρα μας, όπως θα δείτε εδώ.

Το επίπεδο ραδιενέργειας στο Κίεβο είναι 0,013 microroentgen / ώρα, ενώ στην περιοχή του Κιέβου είναι 0,011 microroentgen / ώρα, σημειώνει η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι το αποδεκτό επίπεδο είναι 0,05 microroentgen / ώρα.

Νωρίτερα, η αστυνομία της Περιφέρειας του Κιέβου ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον υπαίτιο της πυρκαγιάς: Πρόκειται για 27χρονος που έκαιγε σκουπίδια και ξερόχορτα!

Ο εφιάλτης επέστρεψε: Αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας από τη φωτιά στο Τσερνόμπιλ (video)

Αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας αναφέρουν οι Ουκρανοί, μετά τη δασική φωτιά που ξέσπασε στην απαγορευμένη ζώνη του Τσερνόμπιλ, την Κυριακή.

«Υπάρχουν κακά νέα, τα επίπεδα της ραδιενέργειες είναι πάνω από το φυσιολογικό στο σημείο της φωτιάς», έγραψε σε ανάρτησή του ο επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας οικολογίας την Κυριακής.

Την ανάρτησή του συνόδευε και ένα βίντεο με τον μετρητή ραδιενέργειας να δείχνει ότι τα ποσοστά έχουν ανέβει 16 φορές πάνω από το φυσιολογικό.

Η φωτιά εξαπλώθηκε σε πάνω από 20 στρέμματα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, καθώς και 100 πυροσβέστες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής και δεν ήταν ορατή, όταν όμως αυξήθηκαν τα επίπεδα ραδιενέργειας έγινε ορατή, σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης της Ουκρανίας.

Η ίδια υπηρεσία ανέφερε παράλληλα ότι, η αύξηση της ραδιενέργειας σε κάποιες περιοχές προκαλεί δυσκολίες στην κατάσβεση της φωτιάς.

Ο πυρηνικός αντιδραστήρας Νο 4 του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας του Τσερνόμπιλ εξερράγη τον Απρίλιο του 1986 μολύνοντας όλη την Ευρώπη με ραδιενέργεια.

Οι τρεις υπόλοιποι αντιδραστήρες σταμάτησαν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια το 2000, ενώ ένας τεράστιος θόλος τοποθετήθηκε πάνω από τον 4ο το 2016.

Οι δασικές φωτιές στην περιοχή δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share