Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020

Αδιανόητο: Υπουργός Υγείας «έσπασε» την καραντίνα για να πάει… στην παραλία με την οικογένεια!

Απίστευτο!

7 Απριλίου 2020 20:24
Αδιανόητο: Υπουργός Υγείας «έσπασε» την καραντίνα για να πάει… στην παραλία με την οικογένεια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αδιανόητο περιστατικό έλαβε τόπο στην Νέα Ζηλανδία, με τον Υπουργό Υγείας της χώρας να «σπάει» την καραντίνα, προκειμένου να απολαύσει μια βόλτα με την οικογένεια του στην παραλία.

Ο Ντέιβιντ Κλαρκ, όταν έγινε γνωστό το σκάνδαλο, εξέφρασε τη λύπη του, χαρακτήρισε «βλακώδη» την πράξη του να γράψει στα… παλιά του τα παπούτσια την καραντίνα, αλλά τη γλίτωσε με ένα… χαστουκάκι. Η ίδια η χώρα, μάλιστα, είχε κλείσει πρόσφατα τα σύνορά της.

Υπουργός Υγείας «έσπασε» την καραντίνα

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, αν και τον υποβίβασε, τον άφησε να συνεχίσει να έχει τον συντονισμό των εθνικών προσπαθειών για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα. Δηλαδή να έχει την ευθύνη των μέτρων που παραβίασε.

Ο Κλαρκ υποστήριξε ότι υπέβαλε την παραίτησή του αφού αναγνώρισε ότι έκανε οικογενειακώς μια βόλτα σε παραλία που βρίσκεται 20 χλμ μακριά από το σπίτι του, την ώρα που σε όλη τη χώρα είχε επιβληθεί καραντίνα για δύο εβδομάδες για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Παραδέχθηκε επίσης ότι αυτό που έκανε συνιστά παραβίαση των κανόνων περιορισμού που επιτρέπουν μετακινήσεις των πολιτών μόνον κοντά στο σπίτι τους, την ώρα μάλιστα που το αξίωμά του, του επιβάλλει να είναι υπόδειγμα για τους άλλους.

«Την ώρα που ζητούμε από τους Νεοζηλανδούς ιστορικές θυσίες, εγώ τους απογοήτευσα», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του. «Φέρθηκα βλακωδώς και καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι θα θυμώσουν μαζί μου».

Η Άρντερν υποστήριξε ότι υπό κανονικές συνθήκες θα απομάκρυνε από τα καθήκοντά του τον Κλαρκ. Ωστόσο, υπό τις παρούσες συνθήκες αποφάσισε απλώς να του αφαιρέσει τον ρόλο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και να τον υποβαθμίσει στην ιεραρχία των μελών της κυβέρνησής της.

«Αυτό που έκανε ήταν κακό και δεν έχει καμία δικαιολογία», σημείωσε η Άρντερν. «Περιμένω περισσότερα, το ίδιο και η Νέα Ζηλανδία», τόνισε. «Ωστόσο αυτή την ώρα, προτεραιότητά μου είναι η συλλογική μας μάχη κατά της Covid-19 και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια αποσταθεροποίηση του τομέα της υγείας ή της πολιτικής μας. Γι’αυτόν τον λόγο και μόνο γι’ αυτόν ο δρ Κλαρκ θα παραμείνει στη θέση του», υπογράμμισε η πρωθυπουργός.

Η Νέα Ζηλανδία, με πληθυσμό σχεδόν 5 εκατομμύρια, άρχισε να τηρεί στα τέλη Μαρτίου καραντίνα σε πανεθνικό επίπεδο για 4 εβδομάδες, κλείνοντας σχολεία, εστιατόρια, καφέ και γυμναστήρια και κλείνοντας τα σύνορά της στους περισσότερους ξένους πολίτες. Σήμερα παρέτεινε εξάλλου για δεύτερη φορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο για άλλες επτά μέρες.

Ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, γενικός διευθυντής υγείας στη χώρα, δήλωσε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μειώθηκε σε 54 σήμερα, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός είναι ο χαμηλότερος που καταγράφεται εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες. Με αυτά ανέρχεται σε 1.160 ο συνολικός αριθμός τους.

Η Νέα Ζηλανδία έχει αναφέρει έναν θάνατο μέχρι στιγμής που σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Ο Μπλούμφιλντ σημείωσε επίσης ότι αναμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να παραμείνει στο «ίδιο επίπεδο» προτού μειωθεί, ενώ υπογράμμισε ότι ο αριθμός αυτών που ανέρρωσαν στη διάρκεια της νύχτας από την ασθένεια ανέρχεται σε 65 και υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν σήμερα.

Ωστόσο παρά τις ενθαρρυντικές αυτές ενδείξεις, οι αξιωματούχοι ζήτησαν από τους πολίτες μεγαλύτερη επαγρύπνηση ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα. «Δεν είναι ώρα τώρα να αλλάξουμε καμία από τις συμπεριφορές μας», τόνισε η Άρντερν.

Ο Κλαρκ δεν είναι ο μοναδικός… που παραβίασε τις εντολές που επέβαλε στους πολίτες. Την Κυριακή η επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας της Σκωτίας Κάθριν Κάλντεργουντ παραιτήθηκε από τη θέση της επειδή παρέβη τις συστάσεις που η ίδια είχε κάνει στους πολίτες για την παραμονή τους στο σπίτι προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Παραδέχθηκε ότι είχε πάει δύο φορές στο δεύτερο σπίτι της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share