Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Σπέρνει τον τρόμο στην Νέα Υόρκη ο κορωνοϊός: Ακόμη 731 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο!

Χάος!

7 Απριλίου 2020 18:55
Σπέρνει τον τρόμο στην Νέα Υόρκη ο κορωνοϊός: Ακόμη 731 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Σπέρνει τον τρόμο ο κορωνοϊός στην Νέα Υόρκη, με την πολιτεία να καταγράφει ακόμη 731 ανθρώπους, οι οποίοι έχασαν τη μάχη για τη ζωή τους απέναντι στον φονικό ιό.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που εισήχθησαν σε νοσοκομεία επίσης διπλασιάστηκε, με το σύνολο των νεκρών πια να ανέρχεται στους 5.489. Δείτε και την νεότερη ανακοίνωση της Κυβέρνησης της Ελλάδας για αποκλιμάκωση των μέτρων.

Αν και ο κυβερνήτης Κουόμο παραδέχθηκε πως ο νέος αριθμός των νεκρών παρουσιάζει την μεγαλύτερη αύξηση από τότε που ο κορωνοϊός χτύπησε τη Νέα Υόρκη, υποστήριξε πως ο αριθμός των κρουσμάτων που βρίσκονται σε νοσοκομεία έχει την τάση να «επιπεδοποιηθεί».

Άλλα 77 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Έφτασαν στα 1.832 στο σύνολο

Ακόμη 77 κρούσματα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τον κορωνοϊό στην χώρα μας, με το σύνολο να φτάνει στα 1.832, ενώ επιβεβαιώθηκε δια στόματός του το γεγονός, ότι υπάρχουν ακόμη δύο θάνατοι, φτάνοντας στους 81.

Στο σύνολο έχουν πραγματοποιηθεί 28.584 διαγνωστικά τεστ. Από τα κρούσματα, τα 501 έχουν σχέση με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ το 37.1% σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 90 συμπολίτες μας είναι στις ΜΕΘ, με μέσο όρο τα 66 έτη. Από αυτούς, 71 είναι άνδρες και οι 19 γυναίκες, ενώ το 72% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Άλλοι 10 Έλληνες έχουν βγει από τη διασωλήνωση, ενώ στους θανάτους ο μέσος όρος είναι τα 74 έτη, με 58 άνδρες και 23 γυναίκες. Το 88% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70.

Κορωνοϊός: Μέτρα πάνω από μισό τρισ. ευρώ συμφωνούν στο Eurogroup

Με καθυστέρηση πραγματοποιείται σήμερα (7/4) το Eurogroup που αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, με τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να ετοιμάζονται να συμφωνήσουν για μέτρα ύψους άνω του μισού τρισεκατομμυρίου ευρώ, ώστε να αναχαιτιστεί η οικονομική κρίση που προκύπτει από την πανδημία.

Η Ιταλία και η Ισπανία, που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, είναι και οι πιο μαχητικές όσον αφορά την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγων για τον περιορισμό της βαθιάς ύφεσης που αναμένεται να προκαλέσει η πανδημία στην Ευρώπη φέτος και τη χρηματοδότησή της ανάκαμψης. Δείτε, παράλληλα, τι ισχύει με το επίδομα των 600 ευρώ.

Η Ολλανδία, η Γερμανία και αρκετές άλλες χώρες, ωστόσο, τάσσονται κατά της αμοιβαιοποίησης του χρέους και υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ευρωομολόγων τώρα, καθώς όλες οι χώρες της Ευρωζώνης μπορούν ακόμη να δανείζονται φθηνά από την αγορά και έχουν αρθεί οι περιορισμοί της ΕΕ όσον αφορά τα ελλείμματα λόγω της πανδημίας - ιδιαίτερα δε επειδή η σχετική διαδικασία θα πάρει χρόνια.

«Υπάρχει μεγάλο περιθώριο αλληλεγγύης με τα υπάρχοντα μέσα και θεσμούς. Πρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως τα εργαλεία αυτά και να αφήσουμε ανοικτό να κάνουμε περισσότερα. Ένα ισχυρό πακέτο διαμορφώνεται», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Όπως αναφέρει, λοιπόν, το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι υπουργοί θα έχουν τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Τρίτης 7/4 στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), καθώς προβλέπεται καθυστέρηση μιας ώρας από την προκαθορισμένη, για να ετοιμάσουν μία λίστα με προτάσεις για τους ηγέτες της ΕΕ, εστιάζοντας σε τρία ή τέσσερα μέτρα που μπορούν να ληφθούν άμεσα.

Το πρώτο μέτρο θα είναι οι προληπτικές πιστωτικές γραμμές από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας έως το 2% του ΑΕΠ μίας χώρας, συνολικού ύψους 240 δισ. ευρώ. Οι γραμμές αυτές θα δίνονται με ελάχιστους όρους και εστίαση στα θέματα υγείας για να καταλαγιάσουν οι ανησυχίες της Ιταλίας ότι θα της υπαγορευθεί η υλοποίηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Το δεύτερο μέτρο θα είναι μία συμφωνία για τη χορήγηση πρόσθετων εγγυήσεων ύψους 25 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ώστε αυτή να μπορέσει να αυξήσει τον δανεισμό της κατά 200 δισ. ευρώ, πέραν της αύξησής του κατά 40 δισ. ευρώ που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Το τρίτο μέτρο θα αφορά τη στήριξη του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αντλήσει 100 δισ. ευρώ από την αγορά έναντι εγγυήσεων ύψους 25 δισ. ευρώ από τις 27 χώρες της ΕΕ για να επιδοτεί μισθούς εργαζομένων, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να μειώνουν τις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων τους αντί να τους απολύουν.

Τέλος, οι υπουργοί είναι πιθανόν να υποστηρίξουν ένα σχέδιο της Κομισιόν και της Ολλανδίας για τη δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης στήριξης, το οποίο θα δίνει επιχορηγήσεις για ιατρικές προμήθειες και υγειονομική περίθαλψη, το συνολικό ύψος των οποίων θα μπορούσε να ανέλθει σε περίπου 20 δισ. ευρώ.

Οι υπουργοί μπορεί να λάβουν γνώση της γαλλικής πρότασης σχετικά με τη δημιουργία ενός κοινού ταμείου αλληλεγγύης της ΕΕ που θα χρηματοδοτεί μακροπρόθεσμα μέτρα ανάκαμψης, ύψους αρκετών εκατοντάδων δισ. ευρώ, και θα αντλεί κεφάλαια με κοινό δανεισμό.

Ωστόσο, το σχέδιο αυτό, το οποίο έχει περιληφθεί στη λίστα που θα δοθεί στους ηγέτες της ΕΕ, είναι απίθανο να συγκεντρώσει ευρεία στήριξη, καθώς η αμοιβαιοποίηση του χρέους αποτελεί κόκκινη γραμμή για το στρατόπεδο, του οποίο ηγούνται η Ολλανδία και η Γερμανία. «Σχετικά με την από κοινού ευθύνη όλων των χωρών, δεν αποτελεί έκπληξη ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος που εμπλέκεται στην προετοιμασία του Eurogroup, προσθέτοντας: «Υπάρχει ξεκάθαρα ανάγκη για περισσότερη εργασία και συζητήσεις».

Τηλεδιάσκεψη, επίσης, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Αρμόδιου για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Α. Σκέρτσου, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στ. Πέτσα, του διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλ. Πατέλη, του επικεφαλής του ΣΟΕ κι εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΕuroWorking Group Μιx. Αργυρού και της Διευθύντριας του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή.

Η Ελλάδα προσέρχεται στη συνεδρίαση του Eurogroup υποστηρίζοντας τη θέση για κοινή έκδοση ομολόγων. Η Ελλάδα υποστηρίζει επίσης την πρόταση της Κομισιόν για ένα πρόγραμμα στήριξης της εργασίας και των ανέργων καθώς και την πρόταση για ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (European Investment Bank). Όσον αφορά τον ESM η χώρα μας θα προσέλθει στην συνεδρίαση με τη σταθερή της θέση πως μια λύση θα πρέπει να είναι κοινή και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της παρούσας συγκυρίας. Η ΕΕ σε αυτή την κρίση πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share