Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Νίκος Χαρδαλιάς: "Ξεχάστε την αποκλιμάκωση των μέτρων"

Μετά τις 27 Απριλίου θα αποφασιστεί το πότε και πώς

7 Απριλίου 2020 18:50
Νίκος Χαρδαλιάς:
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση τόνισε πώς τίποτα δεν θα αλλάξει μέχρι τις 27 Απριλίου, όσον αφορά στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι “τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Το τονίζουμε γιατί έχει αναπτυχθεί συζήτηση για αποκλιμάκωση των μέτρων. Μετά τις 27 Απριλίου θα ξεκινήσει συζήτηση για το πότε και πώς θα αρχίσει η αποκλιμάκωση. Μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν”.

Και πρόσθεσε με αφορμή τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα: “Οποιαδήποτε συζήτηση ή διάφορες δικαιολογίες για μετακίνηση εκείνες τις ημέρες είναι εντελώς ανεύθυνη. Ας μην προκαλούμε την τύχη μας. Η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης μας, αυξάνει τον κίνδυνο μεταφοράς του κορονοϊού“. Το ίδιο τόνισε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, όπως θα διαβάσετε και εδώ, αφού ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα στην χώρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρέθεσε στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, λέγοντας πως:

  • 23.356 συμπολίτες, είτε από το εξωτερικό, είτε στενές επαφές, τέθηκαν σε καραντίνα σε καραντίνα σε όλη τη χώρα. Για τους περισσότερους, η καραντίνα έχει λήξει και σήμερα παραμένουν 6.645.
  • Έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας.
  • Μόνο στην Αττική, είναι σε καραντίνα σχεδόν 4.000 συμπολίτες μας.

Άλλα 77 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Έφτασαν στα 1.832 στο σύνολο

Ακόμη 77 κρούσματα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τον κορωνοϊό στην χώρα μας, με το σύνολο να φτάνει στα 1.832, ενώ επιβεβαιώθηκε δια στόματός του το γεγονός, ότι υπάρχουν ακόμη δύο θάνατοι, φτάνοντας στους 81.

Στο σύνολο έχουν πραγματοποιηθεί 28.584 διαγνωστικά τεστ. Από τα κρούσματα, τα 501 έχουν σχέση με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ το 37.1% σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 90 συμπολίτες μας είναι στις ΜΕΘ, με μέσο όρο τα 66 έτη. Από αυτούς, 71 είναι άνδρες και οι 19 γυναίκες, ενώ το 72% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Άλλοι 10 Έλληνες έχουν βγει από τη διασωλήνωση, ενώ στους θανάτους ο μέσος όρος είναι τα 74 έτη, με 58 άνδρες και 23 γυναίκες. Το 88% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share