Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Κύπρος: 29 νέα κρούσματα - 494 συνολικά

"Παραμένει μακρύς ο δρόμος"

7 Απριλίου 2020 19:00
Κορωνοϊός - Κύπρος: 29 νέα κρούσματα - 494 συνολικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού είναι 29 από σύνολο 1.353 αναλύσεων, όπως ανακοινώθηκε κατά την καθιερωμένη πλέον διάσκεψη τύπου του Υπουργείου Υγείας ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο φτάνουν σήμερα τα 494. 47 άτομα έχουν αποθεραπευθεί. «Τα σημερινά κρούσματα συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις μας ότι ο δρόμος που ακολουθούμε είναι σωστός και παραμένει μακρύς» είπε ο Δρ. Κωστρίκης.

«Ατενίζουμε με αισιοδοξία αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί» είπε ο Δρ. Κωστρίκης. Για σχετική σταθεροποίηση έκανε λόγο ο Δρ. Λοίζου.επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων ατόμων αυξάνεται. Σήμερα η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη είπε αλλά επεσήμανε ότι είναι απαγορευτικός ο εφησυχασμός, όπως τόνισε και ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση, αφού ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Νίκος Χαρδαλιάς: "Ξεχάστε την αποκλιμάκωση των μέτρων"

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση τόνισε πώς τίποτα δεν θα αλλάξει μέχρι τις 27 Απριλίου, όσον αφορά στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι “τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Το τονίζουμε γιατί έχει αναπτυχθεί συζήτηση για αποκλιμάκωση των μέτρων. Μετά τις 27 Απριλίου θα ξεκινήσει συζήτηση για το πότε και πώς θα αρχίσει η αποκλιμάκωση. Μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν”.

Και πρόσθεσε με αφορμή τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα: “Οποιαδήποτε συζήτηση ή διάφορες δικαιολογίες για μετακίνηση εκείνες τις ημέρες είναι εντελώς ανεύθυνη. Ας μην προκαλούμε την τύχη μας. Η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης μας, αυξάνει τον κίνδυνο μεταφοράς του κορονοϊού“. Το ίδιο τόνισε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, όπως θα διαβάσετε και εδώ, αφού ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα στην χώρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρέθεσε στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, λέγοντας πως:

  • 23.356 συμπολίτες, είτε από το εξωτερικό, είτε στενές επαφές, τέθηκαν σε καραντίνα σε καραντίνα σε όλη τη χώρα. Για τους περισσότερους, η καραντίνα έχει λήξει και σήμερα παραμένουν 6.645.
  • Έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας.
  • Μόνο στην Αττική, είναι σε καραντίνα σχεδόν 4.000 συμπολίτες μας.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share