Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σε κλοιό κορωνοϊού η Ελλάδα - Σε καραντίνα τέσσερις νομοί, δύο νησιά και δύο προσφυγικές δομές (Video)

Σε καθεστώς «συναγερμού» η χώρα

6 Απριλίου 2020 08:38
Σε κλοιό κορωνοϊού η Ελλάδα - Σε καραντίνα τέσσερις νομοί, δύο νησιά και δύο προσφυγικές δομές (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε καθεστώς «συναγερμού» είναι η Ελλάδα καθώς σε καραντίνα βρίσκονται τέσσερις νομοί της χώρας, δύο νησιά και δύο προσφυγικές δομές λόγω του κορωνοϊού.

Θέλοντας να σταματήσει τη διασπορά, η κυβέρνηση θέτει αμέσως σε καραντίνα περιοχές με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων ή θανάτων. Το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊου στη Μύκονο, το οποίο φαίνεται να είχε πολλές επαφές, αλλά και ο συνωστισμός ατόμων στη Σαντορίνη, για οικοδομικές εργασίες, οδήγησε την Πολιτική Προστασία στην απόφαση να πάρει νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τα δύο κοσμοπολίτικα νησιά.

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί στη Μύκονο. Παράλληλα, αναστέλλεται η δυνατότητα να μπορούν οι κάτοικοι να κινούνται για χάρη ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Ακόμη αναστέλλεται η δυνατότητα να μεταβαίνουν σε τελετές όπως είναι οι γάμοι και οι βαπτίσεις.

Σε «καραντίνα» Καστοριά, Κοζάνη, Ξάνθη και Πέλλα

Οι πρώτοι νομοί που επλήγησαν από την φονική νόσο, και οι οποίο εξακολουθούν να μετρούν κρούσματα και θύματα, είναι η Κοζάνη και η Καστοριά.

Συνολικά στην Δυτική Μακεδονία έχουν διαπιστωθεί 116 κρούσματα, ενώ 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ωστόσο, τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Τις τελευταίες 60 ώρες υπήρξε μόνο μία εισαγωγή μια 65χρονης στο νοσοκομείο της Καστοριάς ενώ τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν για περίπου 10 ημέρες πήραν εξιτήριο.

Εξάλλου, ελάχιστα πλέον είναι τα κρούσματα από την ημέρα που αποφασίστηκαν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στα χωριά της Ξάνθης και του Νομού Πέλλας.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη είναι σε καραντίνα από τις 25 Μαρτίου καθώς έχει κριθεί ως περιοχή υψηλού επιδημιολογικού φορτίου για κορωνοϊό, ενώ και το χωριό Φουστάνη στην Πέλλα έχει μπει σε αυστηρότατη καραντίνα.

Σε καραντίνα και η δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα

Σε καραντίνα τέθηκε από νωρίς το πρωί της Κυριακής και η δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα, καθώς ένας 53χρονος Αφγανός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Έχοντας πυρετό και έντονο βήχα ο 53χρονος πρόσφυγας από το Αφγανιστάν απευθύνθηκε στους γιατρούς της δομής της Μαλακάσας. Μετά το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει τεθεί σε καραντίνα η προσφυγική δομή της Ριτσώνας, όπου έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 23 κρούσματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share