Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Κρούσμα σε δομή μεταναστών στη Μαλακάσα

Σε καραντίνα το κέντρο

5 Απριλίου 2020 08:52
Κορωνοϊός: Κρούσμα σε δομή μεταναστών στη Μαλακάσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε υγειονομικό αποκλεισμό τέθηκε από σήμερα το πρωί η «παλαιά δομή φιλοξενίας» στην Μαλακάσα και για χρονικό διάστημα 14 ημερών, μετά την διαπίστωση κρούσματος του κορωνοϊού σε φιλοξενούμενο της δομής.

Ο συγκεκριμένος φιλοξενούμενος είναι Αφγανικής καταγωγής, 53 ετών και διέμενε σε οικίσκο της δομής με την οικογένεια του.

Έχει υποκείμενο νόσημα και χθες το απόγευμα προσήλθε στο ιατρείο της δομής με συμπτώματα του ιού COVID 19.

Μετά την εξέταση του από το ιατρικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που λειτουργεί καθημερινά μέσα στη δομή, αποφασίσθηκε η άμεση μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε γενικό νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο και διαπιστώθηκε μετά τον εργαστηριακό έλεγχο που του έγινε, η προσβολή του από τον ιό COVID 19.

Ο υπουργός Ματανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο MEGA είπε ότι «υπάρχει από το πρωί αστυνομία έξω από τη δομή, ενώ σε λίγο θα καταφθάσει και ιατρικό προσωπικό από τον ΕΟΔΥ για να γίνει ιχνιλάτηση των επαφών του κρούσματος. Θα εφαρμόσουμε ότι και στην Ριτσώνα, Για 14 μέρες η δομή θα παραμέινει κλειστεί. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο δομών είναι ότι βρίσκονται κοντά στην Αθήνα. Δεν είναι απομονωμένες δομές. Ενώ υπάρχει δυσκολία στην τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας. Η δυσκολία είναι μεγαλύτερη στο να απομονώσεις μέσα σε μια δομή την επικοινωνία, υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση μέσα στον χώρο».

Η αγωνία για την διασπορά του ιού είναι τεράστια. Ανησυχία επικρατεί και στην Μύκονο, μιας και ανακοινώθηκε το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.

Προβληματισμός για τον θάνατο 52χρονου από κορωνοϊό- "Μαθαίνουμε ακόμα το νόσημα..."

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί ο θάνατος 52χρονου χωρίς υποκείμενα νοσήματα από επιπλοκές του κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Είμαστε ακόμα, από επιστημονικής πλευρά στο επίπεδο που μαθαίνουμε αυτό το καινούριο νόσημα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Γιαμαρέλλος, Αναπληρωτής Παθολογίας – Λοιμώξεων του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν», όπου και νοσηλευόταν ο 52χρονος. Μάλιστα, όπως είπε, οι γιατροί προσπαθούν να ανταποκριθούν με βάση τις γνώσεις που διαθέτουν.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαμαρέλλο, εάν ένας ασθενής χρειάζεται διασωλήνωση, οι πιθανότητες αρνητικής εξέλιξης αυξάνονται, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για πολύ ύπουλο νόσημα.

«Οι ασθενείς έρχονται σε σχετικά καλή κατάσταση χωρίς αυτή τη στιγμή με τα δεδομένα που υπάρχουν να είμαστε σε θέση να προδικάσουμε το ποια θα είναι η εξέλιξη» δήλωσε.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι ούτε τα υποκείμενα νοσήματα, ούτε οι υπάρχουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ούτε και η κλινική μας εμπειρία μπορεί να δώσει εικόνα για το ποιος θα είναι ο ασθενής με την δυσμενή εξέλιξη.

Να σημειώσουμε ότι τα κρούσματα είναι 1.673 και οι θάνατοι είναι πλέον 68, σύμφωνα με την τελευταία χθεσινή ενημέρωση,

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share