Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Θα συναντηθούμε ξανά» - Το ιστορικό διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ (Video)

Όλα όσα είπε

5 Απριλίου 2020 22:49
«Θα συναντηθούμε ξανά» - Το ιστορικό διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Βρετανία λόγω κορωνοϊού ανάγκασε την βασίλισσα Ελισάβετ να απευθύνει διάγγελμα στον βρετανικό λαό.

Επιλογή που δεν είναι συνηθισμένη καθώς αυτή ήταν η τέταρτη μόλις φορά που πήρε τέτοια πρωτοβουλία. Παράλληλα, πανικός επικρατεί στο παλάτι της Βρετανίας, αφού τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η είδηση ότι θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε κι ένας συνεργάτης της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η βασίλισσα είπε: «Μιλάω μαζί σας σε δύσκολους καιρούς. Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς και όλους όσους εργάζονται καθημερινά έξω από τα σπίτια τους. Ευχαριστώ εσάς που μένετε σπίτι σας. Μαζί θα νικήσουμε την νόσο και αν μείνουμε ενωμένοι θα το ξεπεράσουμε. Όλοι θα θυμούνται με περηφάνια για το πως έδωσαν την μάχη».

Βασίλισσα Ελισάβετ: " Η οικογένειά μου κι εγώ είμαστε έτοιμοι να παίξουμε τον ρόλο μας"

Η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β', στέλνει το δικό της μήνυμα στον λαό, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση πανικού από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως κι η ίδια.

Μετά από τις δηλώσεις της, με τις οποίες εμψύχωσε τον λαό της Βρετανίας, αναχώρησε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ για να απομονωθεί στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Η βασίλισσα σημείωσε τα εξής: «Οφείλουμε όλοι μας τεράστια ευγνωμοσύνη στις γνώσεις, στις ικανότητες και στην αφοσίωση των επιστημόνων μας, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και των δημόσιων λειτουργών

Το μήνυμα αναλυτικά: «Καθώς ο Φίλιππος κι εγώ φτάνουμε σήμερα στο Ουίνδσορ, γνωρίζουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας και οικογένειες από άκρη σ’ άκρη στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο, εισέρχονται σε μια παρατεταμένη περίοδο μεγάλης ανησυχίας και αβεβαιότητας.

Μας συμβουλεύουν να αλλάξουν τις συνήθειές μας, τη ρουτίνα μας για το γενικό καλό όλων των κοινοτήτων στις οποίες ζούμε, αλλά κυρίως για να προστατεύσουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ανακαλώ στη μνήμη ότι το έθνος μας σε όλη την ιστορία του έχει επιδείξει αλληλεγγύη και ότι όλοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τις προσπάθειες για το καλό του συνόλου.

Οφείλουμε όλοι μας τεράστια ευγνωμοσύνη στις γνώσεις, στις ικανότητες και στην αφοσίωση των επιστημόνων μας, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και των δημόσιων λειτουργών. Αλλά τώρα περισσότερο από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία μας όλοι μας πρέπει να διαδραματίσουμε έναν ρόλο ζωτικής σημασίας για τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες.

Πολλοί από εμάς θα πρέπει να βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας για να βεβαιωνόμαστε ότι οι αγαπημένοι μας άνθρωποι είναι καλά και ασφαλείς. Είμαι βέβαιη ότι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να είστε σίγουροι ότι η οικογένειά μου κι εγώ είμαστε έτοιμοι να παίξουμε τον ρόλο μας».

Η Κυβέρνηση μάλιστα στέλνει 20.000 στρατιώτες στους δρόμους και τα νοσοκομεία για τον κορωνοϊό, όπως θα δείτε εδώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share