Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Θα κλείσουμε τα διόδια και θα κάνουμε αστυνομικούς ελέγχους το Πάσχα αν…» - Προειδοποίηση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Έρχονται κι άλλα μέτρα!

3 Απριλίου 2020 11:08
«Θα κλείσουμε τα διόδια και θα κάνουμε αστυνομικούς ελέγχους το Πάσχα αν…» - Προειδοποίηση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την πιθανότητα να κλείσουν τα διόδια εν όψει Πάσχα επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με τον ίδιο να κάνει νέα έκκληση να μείνουμε στα σπίτια μας για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο κύριος Πέτσας προτείνει και πάλι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες, ζητώντας να μη σουβλίσουμε αρνί το Πάσχα, ενώ δεν απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο να υπάρξουν αστυνομικοί έλεγχοι σε πυλωτές πολυκατοικιών, ή αυλές σπιτιών σε χωριά. Δείτε και το εφιαλτικό σενάριο του να μείνουν όλα κλειστά στην χώρα μέχρι τις 31 Μαΐου.

«Μπορούμε να γίνουμε ήρωες, μένοντας στο σπίτι μας και κάνοντας κάτι διαφορετικό. Πρέπει να σπρώξουμε προς τα πίσω τη διασπορά του ιού», τόνισε ο κύριος Πέτσας στην νέα του έκκληση στον κόσμο.

Κατεγγελία βόμβα: "Αλλάζουν τον τόπο κατοικίας τους για να πάνε το Πάσχα στο χωριό"

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς για το μυαλό πολλών εν μέσω καραντίνας! Τι σκέφτηκαν οι άνθρωποι για να πάμε Πάσχα στο χωριό.

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ μίλησε ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ο οποίος αποκάλυψε ότι ορισμένοι σκαρφίζονται διάφορες... πατέντες για να μπορέσουν να μεταβούν στο χωριό τους για το Πάσχα, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

«Κάποιοι, λίγοι, μέσω των λογιστών τους ή μέσω taxisnet αλλάζουν τις μόνιμες κατοικίες τους και τις βάζουν στην επαρχία, νομίζοντας ότι θα βάλουν τη σούβλα (στο αμάξι) και θα ξεκινήσουν για Πάσχα» ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος.

Και πρόσθεσε ότι «είναι λίγοι, αλλά το κάνουν. Η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι στα διόδια. Δεν θα πάει κανείς στην επαρχία, έχουμε πόλεμο», συμπληρώνοντας ότι οι αστυνομικοί ευγενικά θα αποτρέπουν τους εποχούμενους να ταξιδέψουν.

Ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών ευχαρίστησε επίσης «τους Έλληνες που ακόυνε τους αστυνομικούς. Εμείς είμαστε έξω για εσάς. Εμείς δεν μένουμε σπίτι, είμαστε εξω. Να το σεβαστούν αυτό».

Κορωνοϊός: Με αυτό το αποδεικτικό μπορείς να πας στο χωριό το Πάσχα - Το νέο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση (photo)

Πάσχα στο χωριό, Χριστούγεννα στην πόλη λέει ο λαός, αλλά φέτος αυτό δε θα ισχύσει, όπως και τόσα άλλα συνηθίζαμε σαν λαός να κάνουμε τέτοιον καιρό. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε έως τώρα και αυτό ισχύει και για τον εορτασμό του Πάσχα.

Η κυβέρνηση, προκειμένου να εμποδίσει μια μαζική έξοδο εκδρομέων στα χωριά της, επεξεργάζεται πολλά σενάρια. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει χρήση του μοντέλου που χρησιμοποιήθηκε, όταν ανακόπηκε το κύμα εξόδου στα νησιά τις πρώτες μέρες που ο κορωνοϊός εμφανίστηκε στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυστηροποιήσει ακόμα περισσότερα τα περιοριστικά μέτρα των μετακινήσεων, βάζοντας φρένο στην αλόγιστη χρήση των SMS στο 13033.

Συγκεκριμένα το επιτελείο της κυβέρνησης σκέφτεται να στήσει μπλόκα στα διόδια και σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών, όπου θα ζητείται από τους οδηγούς το εκκαθαριστικό της εφορίας, το οποίο αποδεικνύει τη μόνιμη κατοικία του κάθε πολίτη.

Μάλιστα η έξοδος του Πάσχα θα γίνεται άπαξ, δηλαδή δε θα υπάρχει περιθώριο επιστροφή. Γι’ αυτόν τον λόγο ενδέχεται να αυξηθεί και το πρόστιμο των 150€ για όσους θα πιάνονται στα διόδια τις ημέρες του κρίσιμου Απρίλη, που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα είναι ο πιο δύσκολος της πανδημίας για τη χώρα μας. Βεβαίως εξαιρούνται οι επαγγελματικοί λόγοι, καθώς και οι ιατρικοί, που θα βεβαιώνονται ωστόσο από δημόσιο φορέα κι όχι από ιδιώτη ιατρό.

Πείραμα-σοκ για τον κορωνοϊό - Δείτε πως τα μικροσταγονίδια μεταφέρουν τον ιό (Video)

Σοκ προκαλεί πείραμα που προβλήθηκε στην ιαπωνική τηλεόραση και δείχνει πόσο επικίνδυνα είναι τα μικροσταγονίδια στην εξάπλωση του κορωνοϊού. «Βόμβα» έριξε και μια ερευνήτρια του MIT, με την έκθεσή τη να σοκάρει για τον φονικό ιό.

Ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για όσους συνυπάρχουν σε ένα μικρό χώρο με κάποιον που έχει προσβληθεί, καθώς ακόμη και το απλό βήξιμο έχει ως αποτέλεσμα να εξαπλώνονται εκατό χιλιάδες σταγονίδια και να αιωρούνται για αρκετά λεπτά.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share