Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

«Δεν θα σουβλίσουμε φέτος στις αυλές μας - Ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό» - Ξεκάθαρο μήνυμα του Στέλιου Πέτσα για το Πάσχα (Video)

Όλα όσα είπε

2 Απριλίου 2020 14:59
«Δεν θα σουβλίσουμε φέτος στις αυλές μας - Ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό» - Ξεκάθαρο μήνυμα του Στέλιου Πέτσα για το Πάσχα (Video)
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Διαφορετικό θα είναι το φετινό Πάσχα για τους Έλληνες λόγω του κορωνοϊου, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην καθιερωμένη καθημερινή Συνέντευξη Τύπου.

«Έχουμε ήδη πει ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας. Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι», δήλωσε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:

«Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό μένοντας σπίτι. Έχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάζουμε καμία μέρα δεν θα είναι ίδια τα επόμενα χρόνια εάν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε ένα πρόσωπο που αγαπάμε».

Αναφερθείς στην απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες από την Κυριακή των Βαΐων, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η πρόταση θα εξεταστεί από την κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα «υπό το φως των τελευταίων επιδημιολογικών γεγονότων».

Πλοίο «βόμβα» στον Πειραιά - Περισσότερα από 120 άτομα θετικά στον κορωνοϊό (Video)

Θετικά στον κορωνοϊό είναι πάνω από 120 δείγματα που ελήφθησαν από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που βρίσκεται σε καραντίνα ανοιχτά του Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Ενώ, «βόμβα» έριξε και μια ερευνήτρια του MIT, με την έκθεσή τη να σοκάρει για τον φονικό ιό.

Οι αρχές αναμένεται να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών. Μέχρι χθες είχε γίνει γνωστό πως 40 άτομα είναι θετικά στον ιό, ενώ δύο εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο «Αττικό» καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, τον 73χρονο Ελβετό και έναν 34χρονο Ινδονήσιο. Ολοι οι ναυτικοί βρίσκονται κλεισμένοι στις καμπίνες τους και έχουν φυσικό εξαερισμό, γεγονός πολύ σημαντικό για την εμπόδιση της εξάπλωσης μέσα στο πλοίο.

Οι δυσκολίες διαχείρισης του περιστατικού είναι μεγάλες, καθώς υπάρχει ήδη μεγάλη κούραση στο πλήρωμα και τους ναυτικούς που βρίσκονται εν πλω σχεδόν ένα μήνα, χωρίς να έχουν πιάσει λιμάνι. Οι ναυτικοί χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, υψηλού, μέτριου και χαμηλού κινδύνου, ενώ ήδη στο πλοίο υπάρχουν χώροι καραντίνας. Το σχέδιο που εξετάζεται είναι αρχικά να μείνουν στο πλοίου ασθενείς (όσοι εμφανίσουν συμπτώματα) και θετικά κρούσματα και να γίνει η ιατρική τους επίβλεψη εν πλω, με εξαίρεση αν υπάρξει μεγάλη επιδείνωση της υγείας τους. Ανάλογα, μπορεί όσοι βγουν αρνητικοί στον ιό να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share