Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάνω από 1.800 οι παραβάσεις την Κυριακή (29/3) - Στις 6 οι συλλήψεις

Δείτε αναλυτικά!

30 Μαρτίου 2020 12:38
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάνω από 1.800 οι παραβάσεις την Κυριακή (29/3) - Στις 6 οι συλλήψεις
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αυξάνονται διαρκώς σε καθημερινή βάση οι παραβάσεις, που αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας, με την Αστυνομία να «κόβει» πρόστιμο για 1.835 άτομα, ενώ πραγματοποίησε και έξι συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων. Θυμηθείτε τον προηγούμενο απολογισμό.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα των 150 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν στις εξής περιοχές: Στην Αττική 589, στη Θεσσαλονίκη 212, στα Ιόνια Νησιά 136, στη Δυτική Ελλάδα 130, στην Κεντρική Μακεδονία 107, στη Θεσσαλία 102, στην Κρήτη 99, στην Πελοπόννησο 96, στο Νότιο Αιγαίο 87, στην Ηπειρο 77, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 73, στη Στερεά Ελλάδα 70, στο Βόρειο Αιγαίο 35 και στη Δυτική Μακεδονία 22.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.441 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα, χθες, συνελήφθησαν έξι άτομα και βεβαιώθηκαν αντίστοιχες παραβάσεις, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), στις εξής περιοχές: Στη Θεσσαλονίκη δύο, στην Αττική μία, στην Κεντρική Μακεδονία μία, στη Στερεά Ελλάδα μία και στη Θεσσαλία, επίσης, μία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 292 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 302 άτομα.

Κορωνοϊός: Παραμένουν σε καραντίνα Δραγασιά και Δαμασκηνιά!

Η καραντίνα συνεχίζεται στα χωριά Δραγασιά και Δαμασκηνιά στην Κοζάνη, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, με την απόφαση να κάνει λόγο για μία επιπλέον εβδομάδα.

Ο κύριος Χαρδαλιάς ανέφερε, ότι στην επίσκεψή του στο Δήμο Βόϊου, θεωρήθηκε σωστό για καθαρά προληπτικούς λόγους να παραταθεί η καραντίνα για τους κατοίκους των εν λόγω χωριών, που μαστίστηκαν από τον κορωνοϊό τον τελευταίο καιρό. Υπενθυμίζεται, ότι είχε αποφασιστεί στις 16 Μαρτίου να τεθούν σε καραντίνα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε θα λήξει;

Το μέτρο για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας άρχισε να εφαρμόζεται από την περασμένη Δευτέρα,γεγονός που ανησύχησε τους περισσότερους πολίτες μιας και περιόρισε τις εξόδους στις απολύτως απαραίτητες προς αποφυγήν της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που δεν πτοούνται από τα αυστηρά μέτρα και συνεχίζουν ακάθεκτοι τις βόλτες τους, δείτε εδώ πόσες νέες παραβάσεις σημειώθηκαν εχθές.

Η Κυβέρνηση κινείται σύμφωνα με τις συμβουλές των επιστημόνων και δρα δραστικά με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού.Εφόσον οι περιορισμοί τηρηθούν απόλυτα (όπως συμβαίνει σήμερα στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών) και αποτραπεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως συμβαίνει σε Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η σταδιακή άρση των μέτρων θα ξεκινήσει, με την ημερομηνία ορόσημα να είναι η 10η Μαΐου.

Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να συμβεί αυτό και νωρίτερα, αλλά και πολύ αργότερα…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων, όπως και επιβλήθηκαν, με προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων. Θα ακολουθήσουν τα καταστήματα, τα εστιατόρια και στο τέλος θα ξεκινήσουν σταδιακά οι αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό, ανά χώρα και ανάλογα πως θα εξελίσσεται εκεί η πορεία της πανδημίας.

Σημειώστε πως όλα τα παραπάνω σχετίζονται 100% με την εφαρμογή σήμερα των μέτρων, και τη διατήρηση της πειθαρχίας σ ’αυτά τις επόμενες εβδομάδες, που αναμένεται να διαφανεί και η κόπωση στην κοινωνία, όταν παράλληλα θα «ανοίγει» και ο καιρός.

Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η Κυβέρνηση να τρέξει την καμπάνια και μέχρι τα τέλη Απριλίου. Η ενημέρωση και η επικοινωνία παίζουν πρωταρχικό ρόλο στις αντοχές του κόσμου ώστε να τηρήσει την ίδια με σήμερα πειθαρχία των απαραίτητων των μέτρων.

Για να μπορούμε λοιπόν σε λίγες εβδομάδες να κυκλοφορούμε και πάλι όπως και πρώτα, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share