Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε θα λήξει;

Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης;

29 Μαρτίου 2020 12:28
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε θα λήξει;
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το μέτρο για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας άρχισε να εφαρμόζεται από την περασμένη Δευτέρα,γεγονός που ανησύχησε τους περισσότερους πολίτες μιας και περιόρισε τις εξόδους στις απολύτως απαραίτητες προς αποφυγήν της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που δεν πτοούνται από τα αυστηρά μέτρα και συνεχίζουν ακάθεκτοι τις βόλτες τους, δείτε εδώ πόσες νέες παραβάσεις σημειώθηκαν εχθές.

Η Κυβέρνηση κινείται σύμφωνα με τις συμβουλές των επιστημόνων και δρα δραστικά με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού.Εφόσον οι περιορισμοί τηρηθούν απόλυτα (όπως συμβαίνει σήμερα στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών) και αποτραπεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως συμβαίνει σε Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η σταδιακή άρση των μέτρων θα ξεκινήσει, με την ημερομηνία ορόσημα να είναι η 10η Μαΐου.

Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να συμβεί αυτό και νωρίτερα, αλλά και πολύ αργότερα…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων, όπως και επιβλήθηκαν, με προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων. Θα ακολουθήσουν τα καταστήματα, τα εστιατόρια και στο τέλος θα ξεκινήσουν σταδιακά οι αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό, ανά χώρα και ανάλογα πως θα εξελίσσεται εκεί η πορεία της πανδημίας.

Σημειώστε πως όλα τα παραπάνω σχετίζονται 100% με την εφαρμογή σήμερα των μέτρων, και τη διατήρηση της πειθαρχίας σ ’αυτά τις επόμενες εβδομάδες, που αναμένεται να διαφανεί και η κόπωση στην κοινωνία, όταν παράλληλα θα «ανοίγει» και ο καιρός.

Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η Κυβέρνηση να τρέξει την καμπάνια και μέχρι τα τέλη Απριλίου. Η ενημέρωση και η επικοινωνία παίζουν πρωταρχικό ρόλο στις αντοχές του κόσμου ώστε να τηρήσει την ίδια με σήμερα πειθαρχία των απαραίτητων των μέτρων.

Για να μπορούμε λοιπόν σε λίγες εβδομάδες να κυκλοφορούμε και πάλι όπως και πρώτα, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share