Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ! Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος βρέφους από κορωνοϊό

Ανείπωτη θλίψη!

29 Μαρτίου 2020 07:16
Σοκ! Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος βρέφους από κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος βρέφους από κορωνοϊό στο Σικάγο. Τη δυσάρεστη ανακοίνωση έκανε η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας του Ιλινόις.

«Δεν υπήρξε προηγουμένως θάνατος βρέφους που να σχετίζεται με τον COVID-19. Βρίσκεται σε εξέλιξη πλήρης έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου», ανέφερε η Ezike. «Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση αυτού του θανατηφόρου ιού, αν όχι για να προστατευθούμε, τουλάχιστον να προστατέψουμε τους γύρω μας» σχολίασε η Διευθύντρια..

Ο θάνατος ενός παιδιού ηλικίας μικρότερης του ενός έτους από κορωναϊό έχει αναφερθεί προηγουμένως στην Κίνα. Το παιδί αυτό έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Ωστόσο τρομακτικά είναι τα συνολικά νούμερα νεκρών από κορωνοϊό παγκοσμίως, δείτε εδώ τα κρούσματα και τους θανάτους ανά χώρα.

7,5 μηνών βρέφος θετικό στον κορωνοϊό - Σοκ στη Ρόδο

ρέφος 7,5 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό ύστερα από εξετάσεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Ρόδου. Είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που διαπιστώνεται στο νησί. Παράλληλα, συγκλονίζει Έλληνας γιατρός που μάχεται στην Ισπανία κατά του κορωνοϊού, με τον αδελφό του να ξεσπάει σε λυγμούς όταν τον «συνάντησε» στον αέρα της εκπομπής

Το μωράκι μεταφέρθηκε τις προηγούμενες μέρες στο νοσοκομείο της Ρόδου από τους γονείς του με συμπτώματα ίωσης και στην παιδιατρική κλινική ελήφθησαν δείγματα για να γίνει η σχετική εξέταση, η οποία έδειξε ότι ήταν θετική. Στην οικογένεια, είχαν δοθεί εντολές από το νοσοκομείο να παραμείνει σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ήπια, αλλά επειδή είχε ανεβάσει πυρετό, βάση του πρωτοκόλλου που τηρείται έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία ελέγχου με το ειδικό τεστ για τον κορωνοϊό. Αμέσως ενημερώθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, Γρηγόρης Ρουμάνης και οι αρμόδιες αρχές ενώ ξεκίνησε ήδη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του ιού.

Θρίλερ με τον θάνατο 21χρονης από κορωνοϊό

Μία 21χρονη χωρίς ιστορικό ιατρικών παθήσεων πέθανε από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση από την οικογένειά της. Η Κλόε Μίντλετον θεωρείται το νεαρότερο θύμα της πανδημίας στη Βρετανία χωρίς κάποια εγνωσμένη ιατρική πάθηση. Ενώ, συγκλονίζει ασθενής που νοσηλεύεται σε ελληνικό νοσοκομείο: «Έκλαιγα με λυγμούς όταν... Μου έτυχε τριπλό τζακ ποτ...Έχω και γρίπη, πνευμονία και κορωνοϊό»

Η μητέρα της Νταϊάν Μίντλετον ανήρτησε το "αντίο" της στα social media, όπου έγραψε: "Σε όλους τους ανθρώπους εκεί έξω που πιστεύουν ότι πρόκειται για έναν απλό ιό παρακαλώ σκεφτείτε το δεύτερη φορά προτού μιλήσετε καθώς αυτός ο αποκαλούμενος ιός πήρε τη ζωή της 21χρονης κόρης μου".

Στη Μεγάλη Βρετανία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής 424 άνθρωποι ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 8.077 κρούσματα. Την είδηση θανάτου της 21χρονης επιεβαίωσε και η θεία της που επίσης αποχαιρέτισε την ανιψιά της με μία συγκινητική ανάρτηση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share