Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Ξεπέρασαν τις 50.000 τα κρούσματα - Αναβάλλονται οι εκλογές

728 οι νεκροί

28 Μαρτίου 2020 21:20
Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Ξεπέρασαν τις 50.000 τα κρούσματα - Αναβάλλονται οι εκλογές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναβάλλονται οι προκριματικές εκλογές στη Νέα Υόρκη για τις 23 Ιουνίου μιας και ο κορωνοϊός καθημερινά εξαπλώνεται όλο και περισσότερο. Τα κρούσματα συνολικά έχουν ξεπεράσει τις 50.000 ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 728. Ωστόσο, το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας εξετάζει ο Ντόναλντ Τράμπ.

«Είμαστε πίσω από τον ιό από την πρώτη ημέρα. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει», είπε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας: «Δεν κερδίζεις με την άμυνα. Κερδίζεις με την επίθεση. Πρέπει να βγούμε μπροστά».

Ο Κουόμο είπε επίσης ότι ζήτησε από τα φαρμακεία να ξεκινήσουν παραδόσεις φαρμάκων κατ’ οίκον, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνέχισε, ενέκρινε την κατασκευή άλλων τεσσάρων προσωρινών νοσοκομείων στην πόλη της Νέας Υόρκης, ώστε να προστεθούν στο δυναμικό άλλες 4.000 νοσοκομειακές κλίνες.

Κορωνοϊός Ισπανία: Νούμερα που σοκάρουν - 5.690 συνολικά οι νεκροί

Κόβουν την ανάσα τα νούμερα των κρουσμάτων και των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ισπανία με τους νεκρούς να φτάνουν τους 5.690 ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο 832 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ωστόσο, τέλος δεν έχει και το θρίλερ στην Ιταλία με τους νεκρούς να ξεπερνούν τις 10.000 δέιτε εδώ αναλυτικά το συνολικό αριθμό.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 8.000 μέσα σε 24 ώρες, στα 72.248.

Παρά τους τρομακτικούς αυτούς αριθμούς, οι ισπανικές Αρχές εκτιμούν ότι η κατάσταση βελτιώνεται σε ορισμένες περιοχές. Με άλλα λόγια, έχουν φτάσει στο σημείο όπου ο ρυθμός των κρουσμάτων αρχίζει να επιβραδύνεται.

«Δεν ξέρουμε πότε θα υπάρξει επιβεβαίωση, αλλά πλησιάζουμε στην κορυφή της καμπύλης που μελετούμε τόσο επίμονα. Σε κάποια σημεία της χώρας ίσως την έχουμε ξεπεράσει, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα προκαταρκτικά στοιχεία» δήλωσε αξιωματούχος του υπηρεσιών υγείας.

Περισσότερα από 46 εκατομμύρια Ισπανοί έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου υπό έναν από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς ο οποίος παρατάθηκε αυτή την εβδομάδα έως τις 11 Απριλίου.

Η περιοχή της Μαδρίτης παραμένει εκείνη που πλήττεται περισσότερο στη χώρα με 2.757 θανάτους, δηλαδή σχεδόν τους μισούς από τους θανάτους στη χώρα, και 21.520 κρούσματα.

Απέναντι σε αυτή την «έκρηξη» των θανάτων, οι αρχές της Μαδρίτης θα εγκαταστήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα ένα δεύτερο προσωρινό νεκροτομείο σε δημόσιο κτίριο που δεν χρησιμοποιείτο στα περίχωρα της πρωτεύουσας μετά την εγκατάσταση ενός πρώτου στο παγοδρόμιο ενός εμπορικού κέντρου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share