Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Εξετάζεται η επιβολή καραντίνας

Τι δηλώνει ο Ντόναλντ Τράμπ

28 Μαρτίου 2020 19:58
Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Εξετάζεται η επιβολή καραντίνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας στη Νέα Υόρκη εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο ίδιος δήλωσε μιας και τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχώς αυξάνονται. Εχθές συγκεκριμένα οι νεκροί ξεπέρασαν τους 130, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί επίσης η επιβολή του ίδιου μέτρου για το Νιου Τζέρσι και το Κονέκτικατ, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε να μην το κάνει αλλά «ίσως χρειαστεί».

Όταν ρωτήθηκε αν τα μέτρα θα αρθούν μέχρι το Πάσχα (των Καθολικών, στις 12 Απριλίου) ώστε να επαναλειτουργήσει η χώρα, απάντησε: «Θα δούμε τι θα γίνει».

Νέα Υόρκη - Η πόλη που "δεν κοιμάται ποτέ" ήρθε η ώρα να "ξεκουραστεί"

Σοκάρει η εικόνα της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, η οποία πλέον έχει ερημώσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι δρόμοι της Νέας Υόρκης που άλλοτε έσφιζαν από ζωή είναι πλέον άδειοι, και δεν θυμίζει σε τίποτα στην εικόνα που όλοι έχουμε στο μυαλό μας.

Θα αρχίσει να κλείνει δρόμους για την κυκλοφορία και θα απαγορεύσει τα αθλήματα που απαιτούν στενή επαφή στα πάρκα, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Ο Κουόμο επισήμανε ότι το κλείσιμο των δρόμων αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα και διευκρίνισε ότι αθλήματα, όπως το μπέιζμπολ, θα απαγορευτούν από τα πάρκα της πόλης, αρχικά σε εθελοντική βάση, εφόσον συμμορφωθούν οι πολίτες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει δεκαπλάσια κρούσματα του κορωνοϊού σε σύγκριση με την επόμενη πληγείσα πολιτεία, το Νιου Τζέρσι, με απολογισμό 30.811 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 285 θανάτους. Μάλιστα οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν πέσει θύμα της πανδημίας, όπως θα δείτε εδώ αναλυτικά.

Κλείνει το αεροδρόμιο City του Λονδίνου

Το αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου θέτει σε αναστολή όλες τις εμπορικές και ιδιωτικές πτήσεις από σήμερα το βράδυ έως τα τέλη Απριλίου.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει επιβάλει έκτακτα μέτρα, εκ των οποίων απαγόρευση κυκλοφορίας και ότι οι πολίτες πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους και να σταματήσουν τα ταξίδια εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού. Μάλιστα τα κρούσματα όπως θα δείτε εδώ έχουν αυξηθεί κατά πολύ, για αυτό και απαιτείται να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

"Σε αυτήν την ραγδαίως εξελισσόμενη και πρωτόγνωρη κατάσταση, πιστεύουμε ότι αυτό είναι το πιο υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για την ασφάλεια και την ευημερία του προσωπικού μας, των επιβατών και όλων όσοι έχουν σχέση με το αεροδρόμιο" τονίζεται σε ανακοίνωση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share