Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Πιθανό να κλείσουν τα διόδια και να «κοπούν» εξαιτίας του οι μετακινήσεις για το Πάσχα!

Τι σκέφτονται στο Μαξίμου;

26 Μαρτίου 2020 11:30
Κορωνοϊός: Πιθανό να κλείσουν τα διόδια και να «κοπούν» εξαιτίας του οι μετακινήσεις για το Πάσχα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Κυβέρνηση, μετά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, κάνει σκέψεις και για τις επόμενες εβδομάδες, αφού το Πάσχα πλησιάζει και ίσως «κόψει» εξαιτίας του κορωνοϊού τις μετακινήσεις των πολιτών, κλείνοντας τα διόδια.

Αυτό που δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να υπάρξει η εντύπωση, ότι θα έχουμε… ξεμπερδέψει σύντομα με τον φονικό ιό και, για αυτό το λόγο, θέλουν να στείλουν το μήνυμα, ότι ο «μαραθώνιος» συνεχίζεται, φοβούμενοι πως αν επιτρέψουν μαζικές μετακινήσεις, τότε θα μπει σε κίνδυνο η προσεγμένη έως τώρα δουλειά για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, με αποτέλεσμα η πιθανή εκθετική αύξηση να είναι η μικρότερη δυνατή. Δείτε και την εκτίμηση Έλληνα καθηγητή μικροβιολογίας, για το πότε θα φύγουν τα μέτρα.

«Το Πάσχα δεν θα φύγει κανένας για επαρχία. Εν ανάγκη θα κλείσουμε τα διόδια…». Σε αυτή την αναφορά προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα», κυβερνητικό στέλεχος που έχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των μέτρων για την εξάπλωση του κοροναϊού σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα που αποτελεί τη νέα μεγάλη «απειλή» στις προσπάθειες μείωσης της διασποράς του φονικού ιού.

Και είναι αλήθεια ότι αυτές είναι οι σκέψεις και οι αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν πρόκειται να φύγει κανείς. Αν χρειαστεί θα κλείσουν διόδια, θα δέσουν τα πλοία στα λιμάνια και θα καθηλωθούν στα αεροδρόμια όλα τα αεροσκάφη.

Ο μεγάλος φόβος των επιτελών της Αστυνομίας, παράλληλα, είναι τυχόν προσπάθεια μαζικής απόδρασης των Αθηναίων και άλλων κατοίκων αστικών κέντρων προς την επαρχία για το Πάσχα που θα σημαίνει τεράστιο «ρήγμα» στην ασπίδα της πανδημίας.

Τα κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι ο κίνδυνος αυτός μεγαλώνει, γιατί είναι εκτός εργασίας εκατομμύρια πολίτες κι έχει δημιουργεί η ψευδαίσθηση ότι «δεν υπάρχει πλέον σημαντικός κίνδυνος από τον φονικό ιό στην χώρα μας».

Την ίδια ώρα φαίνεται να υπάρχει σκέψη και για περιορισμό των μετακινήσεων των ηλικιωμένων μέχρι τις 12 ή μία το μεσημέρι, αφού έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός εξ αυτών μετακινείται άσκοπα.

Μετρήθηκαν μετακινήσεις, καθημερινά, σε πολλαπλές δηλώσεις, σε φαρμακεία, ιατρούς κλ.π., χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Και ενώ θεωρούνται η πλέον ευάλωτη ηλικιακή ομάδα στην πανδημία του κοροναϊού, είναι αυτή που παρουσιάζει σε ένα σημαντικό τμήμα της «αναίτια κινητικότητα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share