Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: "Τώρα ο κόσμος έχει μια δεύτερη ευκαιρία..." - Νέα δήλωση του ΠΟΥ

Σε καθεστώς καραντίνας προτρέπει όλο τον κόσμο

25 Μαρτίου 2020 22:44
Κορωνοϊός:
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Με τους θανάτους από κορωνοϊό παγκοσμίως να ξεπερνούν τις 20.000 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέβη σε νέες δηλώσεις στις οποίες προτρέπει όλο τον κόσμο να μπει σε καραντίνα και να τηρήσει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που ορίζει η κάθε χώρα. Ωστόσο, νωρίτερα δηλώσεις έκανε και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, δείτε εδώ αναλυτικά τις δηλώσεις.

«Οι χώρες που έχουν επιβάλει μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας στους πολίτες τους για να αποτρέψουν την εξάπλωση της πανδημίας πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για να επιτεθούν στον κορωνοϊό, προέτρεψε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Με το να ζητάμε από τον κόσμο να μείνει στο σπίτι και να απαγορεύουμε τις μετακινήσεις αγοράζουμε χρόνο και μειώνουμε τις πιέσεις στα συστήματα υγείας. Από μόνα τους αυτά τα μέτρα δεν θα εξαλείψουν τις πανδημίες. Καλούμε όλες τις χώρες να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για να επιτεθούν στον ιό», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπεγέσους στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στη Γενεύη.

Οι χώρες θα πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό και να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενους στα συστήματα δημόσιας υγείας και φροντίδας, αλλά και να εφαρμόσουν συστήματα για να εντοπίσουν κάθε ύποπτο κρούσμα, εντατικοποιώντας τους ελέγχους, πρόσθεσε.

Ο ιός αυτός είναι «πολύ επικίνδυνος» και ήδη έχουμε περισσότερους από 20.000 θανάτους, υπενθύμισε.

Ο χρόνος για να δράσουμε ήταν πριν από έναν με δύο μήνες, αλλά «σπαταλήσαμε» αυτό το πρώτο παράθυρο ευκαιρίας, συνέχισε ο Τέντρος. Τώρα όμως, είπε ότι ο κόσμος έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να καταστείλει και να ελέγξει την πανδημία και δεν πρέπει να την σπαταλήσει και αυτήν.

Κορωνοϊός ΗΠΑ: 285 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ καθώς τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται ραγδαία και παράλληλα δυστυχώς και οι θάνατοι από κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, μόνο το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 285 θάνατοι με τους περισσότερους στη Νέα Υόρκη ενώ συνολικά τα κρούσματα ξεπερνούν τις 60.000.

Χθες, την ίδια ώρα, οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονταν στους 600. Οι περισσότεροι θάνατοι αναφέρθηκαν στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει δεκαπλάσια κρούσματα του κορωνοϊού σε σύγκριση με την επόμενη πληγείσα πολιτεία, το Νιου Τζέρσι, με απολογισμό 30.811 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 285 θανάτους.

Οι ΗΠΑ είναι η τρίτη χώρα σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πίσω από την Ιταλία στην οποία σήμερα καταγράφηκαν 683 νεκροί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share