Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: "Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, οι επόμενες ημέρες..." - Τι λέει Έλληνας παθολόγος στην Ισπανία

Τα λόγια του σοκάρουν!

25 Μαρτίου 2020 21:15
Κορωνοϊός:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκάρουν τα λογία ενός Έλληνα παθολόγου που εργάζεται σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης. Ο κύριος Χαραμπλής μίλησε για τις τρομακτικές σκηνές που βιώνει καθημερινά αλλά και για την επικινδυνότητα της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικά είπε "θα δούμε τα κρούσματα να ανεβαίνουν, ο χρόνος επώασης είναι οχτώ με δέκα μέρες, είμαστε στην αρχή ενώ τόνισε ότι ο κρίσιμος χρόνος είναι στην όγδοη ήμερα, εκεί θα δούμε την εξέλιξη ενός ασθενούς".

Το συγκλονιστικό της υπόθεσης, που αναδείχθηκε από τα λεγόμενα του γιατρού είναι ότι έχουν τελειώσει οι ποδιές μιας χρήσεως και χρησιμοποιούνται σακούλες σκουπιδιών.

«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, οι επόμενες ήμερες Πέμπτη – Παρασκευή και Σάββατο Κυριακή είναι κρίσιμες» σημείωσε ο κ. Χαραμπλής.

Ο Έλληνας γιατρός ανέφερε ότι από οχτώ ώρες έφτασε να εργάζεται 12 με 14 ώρες την ήμερα.

«Από όλους τους θετικούς στο τεστ, το 14% είναι ιατρικό προσωπικό, γιατροί και νοσοκόμοι. Δεν κάνουμε καν έλεγχο, κάνουμε έλεγχο όταν έχουμε συμπτώματα. Πολλοί πιστεύουμε ότι έχουμε τον ιο, άλλα δεν το καταλάβαμε» δήλωσε.

«Έχουμε ξεπεράσει το φόβο άλλα ανησυχούμε προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο» συμπλήρωσε o γιατρός.

Ωστόσο, όπως θα δείτε εδώ οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία ξεπέρασαν τους 700.

Σοκάρει φοιτήτρια που γύρισε από την Ισπανία: «Δεν έχουμε επαφές, μάθαμε από την τηλεόραση για τα 21 κρούσματα»

Σοκάρει η Μελίνα Τσίλιου, φοιτήτρια που γύρισε από την Ισπανία μέσω πτήσης και μπήκε σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, μιλώντας στο Open για την περιπέτεια της και το γεγονός, ότι έμαθε από την τηλεόραση για τα 21 κρούσματα μεταξύ των επαναπατρισθέντων, όπως αναφέρθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

Όπως δήλωσε «εκτιμάμε πάρα πολύ την κίνηση που έχει γίνει και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να μεταδώσουμε τον ιό, παρόλα αυτά δεν είχαμε καμία ενημέρωση και μάθαμε για τα κρούσματα από τις ειδήσεις ή γιατί μας πήραν τηλέφωνο οι γονείς μας».

Η φοιτήτρια σχολίασε ότι ελπίζει όλοι να συμμερίζονται το άγχος και την αγωνία των ατόμων που επέστρεψαν από την Ισπανία, γιατί ακούν για κρούσματα και δεν έχουν καμία ιδέα αν βρίσκονται μέσα σε αυτά.

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ακόμη. Μας έδωσαν απλά ένα χαρτί με κάποιες βασικές οδηγίες και στο τέλος αναγράφεται ότι όσοι βγουν αρνητικοί θα επιστρέψουν σπίτι τους για καραντίνα και δεν διευκρινίζει τι θα γίνει για όσους βγουν θετικοί», σχολιάζει.

«Προλάβαμε μία υγειονομική βόμβα» ανέφερε νωρίτερα μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα. Και αυτό διότι 21 από τους 263 Έλληνες φοιτητές που γύρισαν στην Αθήνα από την Ισπανία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, όπως είπε.

Η φοιτήτρια περιέγραψε πώς είναι η διαμονή στο ξενοδοχείο: «Δεν έχουμε επαφές, είμαστε ο καθένας μόνος του στο δωμάτιό του. Και ακόμη και αν χρειαζόμαστε κάτι, παίρνουμε ένα τηλέφωνο στη ρεσεψιόν ή στο room service και μας τα φέρνουν στο δωμάτιο. Και ακόμη όσοι μας εξυπηρετούν είναι με μάσκες και γάντια, δεν έχουμε κανένα παράπονο».

Η Μελίνα Τσίλιου ανέφερε ότι και εκείνοι αλλά και άλλα άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα στο ξενοδοχείο, προσπάθησαν να έρθουν σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και με την Πολιτική Προστασία, αλλά δεν τα κατάφεραν. «Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση, δεν έχουμε λάβει κάποιο προσωπικό τηλεφώνημα. Επικοινωνήσαμε και με τη ρεσεψιόν για να μας πουν αν έχουν εκείνοι κάποια ενημέρωση και μας είπαν ότι θα μας ενημερώσουν τηλεφωνικά».

«Νιώθουμε τρομοκρατημένοι γιατί υπάρχει άγνοια», σχολίασε η φοιτήτρια, ενώ τόνισε ότι συμφωνούν απόλυτα με την διαδικασία που ακολούθησε το υπουργείο Υγείας, αλλά θέλουν να ενημερωθούν για την εξέλιξή της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share