Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

738 θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο - Εκατόμβη νεκρών στην Ισπανία από τον κορωνοϊό

Ξεπέρασε την Κίνα

25 Μαρτίου 2020 13:28
738 θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο - Εκατόμβη νεκρών στην Ισπανία από τον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε διάστημα 24 ωρών, καταγράφηκαν στην Ισπανία 738 θάνατοι. Ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία από την πανδημία του κορωνοϊού ξεπέρασε σήμερα εκείνον της ηπειρωτικής Κίνας, με 3.434 νεκρούς από 2.696 χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι αρχές.Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 47.610 από 39.673 χθες.

Με 3.344 θανάτους, η Ισπανία ξεπέρασε τους 3.285 της Κίνας, σήμερα Τετάρτη, ενώ υπενθυμίζεται πως η Ιταλία μετρά 6,820 θανάτους. Ενώ, μια φοιτήτρια που γύρισε από την Ισπανία μέσω πτήσης και μπήκε σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού σοκάρει με όσα περιγράφει.

Φρικιαστικές εικόνες σε γηροκομεία της Ισπανίας - Ανακάλυψαν πτώματα από τον κορωνοϊό

Στρατιώτες ανακάλυψαν εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους αλλά και πτώματα μέσα σε γηροκομεία της Ισπανίας που επλήγησαν από την επιδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας στη Μαδρίτη. Επίσης, ένα βίντεο τρόμος ήρθε στο φως της δημοσιότητας με την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε νοσοκομείο της Ισπανίας.

«Θα είμαστε αδιάλλακτοι και άτεγκτοι όσον αφορά τη μεταχείριση που έχουν οι γέροντες σε αυτές τις κατοικίες», δήλωσε η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco. «Ο στρατός, κατά τη διάρκεια ορισμένων επισκέψεων, είδε ηλικιωμένους τελείως εγκαταλελειμμένους, ακόμη και πεθαμένους πάνω στα κρεβάτια τους μερικές φορές», δήλωσε.

Ο στρατός έχει πλέον αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε διάφορα γηροκομεία, κυρίως στη Μαδρίτη και στην περιφέρεια Καστίλλη -Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.

Γιατρός στην Ισπανία - "Ναρκώνουμε 65χρονους για να πεθάνουν, κρατάμε το χέρι σε ετοιμοθάνατους γιατί οι δικοί τους δεν είναι κοντά..."

Γεμάτος δάκρυα στα μάτια του ένας Ισπανός γιατρός περιγράφει τον εφιάλτη που αντιμετωπίζουν καθημερινά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αντανακλά στα μάτια του την σοβαρότητα της κατάστασης και ξεσπάει σε λυγμούς.

Περιγράφει την κατάσταση στην Μαδρίτη λέγοντας: «Έχω ήδη λάβει πολλά ηχητικά μηνύματα-δεν ξεκαθαρίζει από ποιους- που μας λένε ότι αφαιρούν τους αναπνευστήρες από ανθρώπους άνω των 65 ετών και τους ναρκώνουν για να πεθάνουν, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για όλους, ώστε να τους δώσουν σε πιο νέους. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να πεθαίνουν με αυτόν τον τρόπο, χωρίς αξιοπρέπεια».

Συνεχίζει λέγοντας ότι οι ασθενείς είναι πιο πολλοί από τους από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές τονίζοντας: «Δεν υπάρχουν προμήθειες, δεν υπάρχει χώρος και δεν υπάρχουν αναπνευστήρες. Τους ναρκώνουμε και κρατάμε το χέρι στους ετοιμοθάνατους επειδή οι οικογένειες τους δεν μπορούν να είναι δίπλα τους, έτσι τους βοηθάμε να πεθάνουν για να ελευθερώσουμε τους αναπνευστήρες για άτομα κάτω των 65 ετών».

Η συνέχεια είναι ακόμη πιο συγκλονιστική: «Το καταπίνεις, ξεγελάς τον εαυτό σου και πας στην δουλειά, ξέροντας ότι θα αφήσεις πολλούς ανθρώπους να πεθάνουν. Κλαις στο σπίτι, κλαις τα βράδια και πας στην δουλειά το επόμενο πρωί».

Καταλήγει λέγοντας ότι το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μπει σε καραντίνα η Μαδρίτη και να σταλούν άμεσα προμήθειες γιατί όπως αναφέρει η μετάφραση « Πρέπει να ξέρουν όλοι την κατάσταση που βιώνουμε,αν δεν περιορίσουμε αυτόν τον γαμ…ο ιό, θα πεθάνουμε όλοι».

Τα βίντεο από την Μαδρίτη και τα νοσοκομεία της είναι σοκαριστικά, όπως θα δείτε εδώ, με ασθενείς να βρίσκονται ακόμα και στο πάτωμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share