Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

«Δεν θέλω να κλάψω τη Ρωμιοσύνη... Το μόνο όπλο που έχουμε είναι...» - Το συγκλονιστικό μήνυμα Έλληνα καθηγητή του Γέιλ (Video)

Συγκλονίζει

25 Μαρτίου 2020 14:07
«Δεν θέλω να κλάψω τη Ρωμιοσύνη... Το μόνο όπλο που έχουμε είναι...» - Το συγκλονιστικό μήνυμα Έλληνα καθηγητή του Γέιλ (Video)
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Συγκλονίζει με το μήνυμά του ο Νικόλας Χρηστάκης, κοινωνιολόγος βιολόγος, καθηγητής στο Γέιλ λέγοντας ότι: «Δεν θέλω να κλάψω τη Ρωμιοσύνη...» Ενώ, δραματική είναι η περιγραφή ενός Έλληνα ασθενή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Ισπανία.

Ο κ. Χρηστάκης τόνισε πω θα πρέπει να δούμε τι γίνεται στις γειτονικές μας χώρες, να παραδειγματιστούμε και να αποφύγουμε τα χειρότερα. «Γιατί να νομίζουμε εμείς ότι είμαστε καλύτεροι από τους Ιταλούς; Κατά την γνώμη μου πρέπει να το πάρουμε πολύ σοβαρά αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε πως «το μόνο όπλο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τον ιό, είναι να απομακρυνόμαστε ο ένας από τον άλλον» και σημείωσε πως μια τέτοια επιδημία όπως ο κορωνοϊός που αντιμετωπίζουμε σήμερα, έχουμε περίπου κάθε εκατό χρόνια. Η κατάσταση που επικρατεί είναι γιατί δεν έχουμε αναπτύξει «όπλα», δεν έχουμε αντισώματα, ενώ τόνισε πως σε μερικά χρόνια θα είναι ένας συνηθισμένος ιός.

«Τώρα μας χτυπάει σε ένα κύμα. Πρέπει να λιγοστεύει αυτό το κύμα ώστε να μπορούν οι γιατροί και τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν». «Δεν θέλω να κλάψω τη Ρωμιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας καθηγητής.

«Aναρωτήθηκα... Αν η ζωή μου τελειώσει τώρα...» - Τα σπαρακτικά λόγια 28χρονου με κορωνοϊό (Video)

«Ήμουν τόσο άρρωστος και τόσο αδύναμος ώστε δεν μπορούσα να σηκώσω το κεφάλι μου και αναρωτήθηκα... Αν η ζωή μου τελειώσει τώρα... Ήμουν καλός άνθρωπος; Έκανα αρκετά στη ζωή μου;». Αυτά είναι τα σπαρακτικά λόγια ενός 28χρονου ασθενή με κορωνοϊό από την Ιρλανδία.

Οι λέξεις βγαίνουν με δυσκολία. Ο νεαρός Μάικλ Πρεντεργκάστ ανασαίνει βαριά, προσπαθώντας από το κρεβάτι του νοσοκομείου να συντάξει τις σκέψεις και τα λόγια του. Επίσης, δραματική είναι και η περιγραφή ενός Έλληνα ασθενή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Ισπανία.

«Υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά που θέλω να πέτυχω. Είμαι 28 ετών, είμαι νέος, είμαι αθλητικός, πηγαίνω γυμναστήριο. Ποτέ δε θα φανταζόμουν ότι θα αρρώσταινα τόσο πολύ. Έχοντας κολλήσει τον ιό κι έχοντας πνευμονία που ειναι η πιο θανατηφόρα από όλες... Είναι οδυνηρό και όπως είπα ειναι απερίγραπτο», δηλώνει ο 28χρονος ασθενής.

Ο 28χρονος Μάικλ εμφάνισε τα συμπτώματα του κορωνοϊού λίγο μετά την άφιξη του από το Λονδίνο. Εμφανώς καταβεβλημένος προειδοποιεί τους συμπολίτες του και στέλνει μήνυμα σε όλους, αναφερόμενος στην επικινδυνότητα του ιού.

«Ειναι απλώς μια προειδοποίηση σε όλους εκεί έξω. Αν δεν μολυνθείτε τόσο άσχημα όσο εγώ, σας εγγυώμαι ότι οι γονείς σας, οι θείες και οι θείοι σας, οι παππούδες σας, θα το πάθουν. Αυτός ο ιός ειναι ένας δολοφόνος», τονίζει και προειδοποιεί όλους τους συνανθρώπους του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share