Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020

«Δεν είναι μια απλή γριπούλα - Πραγματικά... σε κουρελιάζει - Δεν έχω κουράγιο να...» - Δραματική περιγραφή 43χρονου Έλληνα θετικό στον κορωνοϊό (Video)

Συγκλονίζει

25 Μαρτίου 2020 10:00
«Δεν είναι μια απλή γριπούλα - Πραγματικά... σε κουρελιάζει - Δεν έχω κουράγιο να...» - Δραματική περιγραφή 43χρονου Έλληνα θετικό στον κορωνοϊό (Video)
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δραματική είναι η περιγραφή ενός Έλληνα ασθενή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Ισπανία. Επίσης, συγκλονίζει ασθενής που νοσηλεύεται σε ελληνικό νοσοκομείο: «Έκλαιγα με λυγμούς όταν... Μου έτυχε τριπλό τζακ ποτ...Έχω και γρίπη, πνευμονία και κορωνοϊό»

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι μια απλή γριπούλα. Πραγματικά... σε κουρελιάζει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι εξαντλητικό, είναι πάρα πολύ δύσκολο, εμένα με έχει κουρελιάσει, είμαι σε μία κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη, πρέπει να εξυπηρετώ τον εαυτό μου εγώ δεν έχω κουράγιο να κάνω τίποτα» λέει ο 43χρονος Αλέξανδρος μεταξύ άλλων.

«Παλεύω 17 ημέρες με τον κορωνοϊό - Ο υψηλός πυρετός ανά 6-8 ώρες και η δυσκολία στην αναπνοή...» - Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα ασθενούς

Μια συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα ασθενούς έρχεται στο φως ο οποίος έχει προσβληθεί από κορωνοϊό και λέει χαρακτηριστικά: «Παλεύω 17 ημέρες με τον κορωνοϊό. Ο υψηλός πυρετός ανά 6-8 ώρες και η δυσκολία στην αναπνοή...»

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Χρηματιστής Βαγγέλης Χαρατσής περιγράφει ότι όλα ξεκίνησαν έπειτα από ένα ταξίδι του στο Λονδίνο. Ενώ, το θρίλερ συνεχίζεται για τους γιατρούς παγκοσμίως καθώς φαίνεται πως αυτά που δεν γνωρίζουν ακόμα για τον κορωνοϊό είναι πολλά, με μια 20χρονη να έχει νέα συμπτώματα του ιού!

« Πέντε μέρες αφότου επέστρεψα παρουσίασα ξηρό βήχα, δέκατα και έντονο πονοκέφαλο.» αναφέρει προσθέτοντας πως τα αντιπυρετικά που πήρε αρχικώς είχαν ως αποτέλεσμα φαινομενικά να δείχνει πως καλυτερεύει η κατάσταση αλλά εν συνεχεία ο πυρετός αυξήθηκε.

«Επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ και τον προσωπικό μου γιατρό. Με καθυσήχασαν και μου είπαν να δούμε πως πάει» παραθέτει προσθέτοντας πως το Λονδίνο εκείνη την περίοδο δεν θεωρούταν περιοχή υψηλού κινδύνου.

undefined

Καθώς εν τέλει ο κος Χαρατσής εμφάνισε πολύ υψηλό πυρετό κρίθηκε σκόπιμο να γίνει τεστ για κορωνοιό στο νοσοκομείο Σωτηρία. Περιγράφοντας την εμπειρία του λέει πως η ασθένεια φαίνεται να κάνει «κύκλους» δείχνοντας άλλοτε ύφεση και άλλοτε έξαρση καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά « από Κυριακή έως Τετάρτη μου είχε φύγει ο πυρετός, ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση σαν να μην έχω τίποτα.. Από Τετάρτη ξεκίνησε ένας δεύτερος γύρος με υψηλούς πυρετούς ανά 6-8 ώρες.»

Καθώς ο πυρετός επέμενε και είχε αρχίσει να έχει δυσκολίες στην αναπνοή, μετέβη για συμπληρωματικές εξετάσεις στο Σωτηρία την έβδομη ημέρα κατά την οποία νοσούσε όπου και κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί.

Σύμφωνα με τον κο Χαρατσή, ο «κίνδυνος» αναφορικά με τον κορωνοιό είναι ότι ακριβώς επειδή τα συμπτώματα του είναι πολύ ήπια, εύκολα κανείς μπορεί να τα υποτιμήσει συνεχίζοντας κανονικά τη ζωή του, επιβαρύνοντας περαιτέρω την υγεία του.

Η πιο δύσκολη στιγμή για τον ασθενή είναι ότι αρχικά νιώθει ότι συνέρχεται και εν συνεχεία η κατάσταση του επιδιώνεται,δηλώνει στέλνοντας το μήνυμα πως όλοι πρέπει να είμαστε σε αυτή τη φάση προσεκτικοί και να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών.

" Όταν είμαστε υγιείς νιώθουμε δυνατοί, ότι όλα αυτά είναι μακριά μας αλλά είναι πάρα πολύ εύκολο να κολλήσει κανείς τον ιό" τονίζει.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share